![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 468 Pomógł: 36 Dołączył: 14.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam problem z wycentrowaniem obrazka w divie. Robie galerie i wyswietlam w niej thumbnaile (generowane odpowiednie rozmiary w zaleznosci od rozmiarow obrazka). I teraz mam tak :
gallery to jest nadrzedny ktory utrzymuje cala galerie, nastepnie mam boxa "image_box" o ustalonych rozmiarach 200px x 200px. I wewnatrz tego boxa mam zdjecie ktore wlasnie chce wycentrowac
Czy ktos moze moglby cos podpowiedziec ? Oczywiscie moge probowac na "sztywno" centrowac obrazki ale problem pojawia sie wlasnie kiedy thumbnaile maja rozne rozmiary (jeden kwadrat inny w pionie prostokat, inny w poziomie). W takich wypadkach te obrazki dalej sie rozjezdzaja ... Z gory dzieki za pomoc, pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Float wyjmuje obiekt z obiegu w dokumencie, zatem margines wtedy nie zadziała, bo obiekt tak jakby się unosi ponad sceną.
Jeśli chcesz obiekty obok siebie, to nadaj im inny display, porzuć float. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 468 Pomógł: 36 Dołączył: 14.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no ok, odnoszac sie do tego co napisales, zmienilem plik css jednak ciagle nic
nawet udalo mi sie przy img src ustalic w stylu wysokosc i szerokosc obrazka (getimagesize()) - bardzo obciazajace ![]() i nawet to ze mam jego wymiary ustalone na "sztywno w stylu" nic mi nie daly :/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Daj to gdzieś na żywo
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 15:14 |