![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 9.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ankieta skierowana jest do wszelkiej maści informatyków: programistów, adminów, testerów etc.
Jeśli ktoś ma chwilę czasu i ochotę - bardzo proszę o wypełnienie :) dziękuję w imieniu koleżanki. -> http://www.ankietka.pl/ankieta/69690/ankie...formatykow.html |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 715 Pomógł: 47 Dołączył: 5.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ta ankieta nie ma nic wspólnego z dziedziną jaką jest informatyka,poza tym uważam ,że to zwykłe wyłudzenie informacji.
Poza tym,odnośnik do innego serwisu(ankieta.pl),jakby Pan nie wiedział tutaj też można tworzyć ankiety,tylko,że do tematyki tego forum Ten post edytował Rid 10.09.2011, 19:16:15 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 9.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ta ankieta nie ma nic wspólnego z dziedziną jaką jest informatyka Ta ankieta to kilka kwestionariuszy badających m.in zadowolenie z pracy i umiejscowienie poczucia kontroli. Grupą badaną są informatycy. poza tym uważam ,że to zwykłe wyłudzenie informacji. Ankieta jest anonimowa i dobrowolna. Poza tym,odnośnik do innego serwisu(ankieta.pl),jakby Pan nie wiedział tutaj też można tworzyć ankiety,tylko,że do tematyki tego forum Obawiam się, że tutejszy system ankiet nie pozwala na analizę wyników i eksport danych. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 715 Pomógł: 47 Dołączył: 5.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Ta ankieta to kilka kwestionariuszy badających m.in zadowolenie z pracy i umiejscowienie poczucia kontroli. Grupą badaną są informatycy. Nie pada tam żadne słowo"Informatyk",ani żadne słowo dotyczącej tegoż zawodu,dlatego z przekonaniem mogę stwierdzić ,że to ankieta ogólna. Cytat Ankieta jest anonimowa i dobrowolna. No i bardzo dobrze-chociaż ssl'a tam nie widzę. |
|
|
![]()
|
|
Nie pada tam żadne słowo"Informatyk",ani żadne słowo dotyczącej tegoż zawodu,dlatego z przekonaniem mogę stwierdzić ,że to ankieta ogólna. Kwestionariusze mają być wypełniane przez informatyków, dlatego też prośba znalazła się na tym forum. Wyniki badania posłużą do pracy magisterskiej z psychologii. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rid - myślę że koleżanka mogłaby zbadać też Twoją paranoję odnośnie bezpieczeństwa którego się doszukujesz wszędzie tam, gdzie ono nie jest konieczne, żeby nie napisać zbędne.
-------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
Cytat Rid - myślę że koleżanka mogłaby zbadać też Twoją paranoję odnośnie bezpieczeństwa którego się doszukujesz wszędzie tam, gdzie ono nie jest konieczne, żeby nie napisać zbędne. Poczucie bezpieczeństwa jest ważne,jak nie najważniejsze ![]() Cytat Kwestionariusze mają być wypełniane przez informatyków, dlatego też prośba znalazła się na tym forum. Wyniki badania posłużą do pracy magisterskiej z psychologii. To trzeba było od razu,różne hochsztaplerstwo się trafia,jak najbardziej teraz wypełnie ,aby pomóc ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 782 Pomógł: 153 Dołączył: 21.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A można prosić o temat pracy? Pytania co nieco mi sugerują ale wolę mieć pewność.
PS: Pytania nie uwzględniają pracy na własny rachunek. Trochę śmiesznie odpowiadać o możliwość awansu czy o stosunek szefa do mnie (jedno takie pytanie się chyba trafiło) - w końcu szef to ja czy może mój klient? -------------------- Już mi się ani wiedzieć, ani tym bardziej myśleć nie chce.
[Think different]! |
|
|
![]()
|
|
A można prosić o temat pracy? Pytania co nieco mi sugerują ale wolę mieć pewność. "Poczucie umiejscowienia kontroli a satysfakcja z pracy u informatyków" PS: Pytania nie uwzględniają pracy na własny rachunek. Trochę śmiesznie odpowiadać o możliwość awansu czy o stosunek szefa do mnie (jedno takie pytanie się chyba trafiło) - w końcu szef to ja czy może mój klient? Racja. Jest mało dobrych testów do mierzenia satysfakcji, dostępne nie uwzględniają przypadków samozatrudnienia. Poza tym są dość stare (lata szescdziesiate). |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To trzeba było od razu,różne hochsztaplerstwo się trafia,jak najbardziej teraz wypełnie ,aby pomóc ![]() Rid, nie żebym się czepiał, ale ten cytat rozumie się sam przez się ![]() Cytat Mam na imię Kasia, jestem studentką piątego roku psychologii stosowanej na Uniwersytecie Jagiellońskim i aktualnie jestem w trakcie pisania swojej pracy magisterskiej. @autor - Wypełnione. -------------------- Google knows the answer...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 455 Pomógł: 69 Dołączył: 23.10.2004 Skąd: Oświęcim Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W drugiej części ankiety brakuje przy każdym pytaniu czegoś w stylu "inne"/"nie zgadzam się z żadnym"/... Nie da się też pominąć wybranych pytań, co powoduje, że w niektórych przypadkach musimy wybierać odpowiedzi, z którymi się nie zgadzamy.
Ten post edytował ADeM 11.09.2011, 03:06:27 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Zgadza się. O ile wiem to celowe.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 729 Pomógł: 346 Dołączył: 4.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Celowe wymuszanie błędnych odpowiedzi do najlogiczniejszych nie należy
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Nie ma błędnych odpowiedzi.
Tak jak tam napisano, należy wskazać, co jest bardziej zgodne z Twoim własnym przekonaniem. Ten post edytował niepasteryzowany 11.09.2011, 11:35:28 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ankieta niestety muszę przyznać jest na niskim poziomie i metodycznie do mnie nie przemawia. Niektóre pytania są typu: Które z podanych dwóch zdań bardziej do Ciebie przemawia: Ser jest żółty. Ser ma dziury. Chciałem pomóc i wypełnić ale jedyną możliwością byłoby pisanie totalnego bezsensu, gdyż udzielanie sensownych odpowiedzi przy tych pytaniach nie wydawało mi się możliwe.
Na Twoim miejscu skonsultowałbym tę ankietę z promotorem i dość gruntownie przeredagował. |
|
|
![]()
|
|
To praca koleżanki, ale oczywiście przekażę jej Twoją uwagę.
Jeśli wziąć pod uwagę, co bada kwestionariusz w części II, to zaczyna mieć to sens. Co do niskiego poziomu - autorem jest znany psycholog, pan Julian Rotter, twórca teorii poczucia umiejscowienia kontroli. Nie sądzę, by był traktowany poważnie (a jest) tworząc mało wartościowe narzędzia. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 729 Pomógł: 346 Dołączył: 4.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli to jest narzędzie jakiegoś znanego doktora to tylko świadczy o bardzo niskim stopniu wiedzy tego doktora skoro zwykły prosty programista wyłapuje takie głupoty nie w swojej branży
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
czyli gość 40 lat temu napisał kwestionariusz, zrobił klucz, badania, publikacje a wszyscy się nabrali?
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 782 Pomógł: 153 Dołączył: 21.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli to jest narzędzie jakiegoś znanego doktora to tylko świadczy o bardzo niskim stopniu wiedzy tego doktora skoro zwykły prosty programista wyłapuje takie głupoty nie w swojej branży Zwykły programista zwykle nie jest inteligentny. On po prostu sądzi że jest Wybrańcem który zrozumiał Matrix nie rozumiejąc że to tylko jedna z metod kontroli ![]() Cytat czyli gość 40 lat temu napisał kwestionariusz, zrobił klucz, badania, publikacje a wszyscy się nabrali? Bazując na moim doświadczeniach z nauką polską to nie byłbym taki pewien że nie ![]() Pewnie praca będzie przypominać kolejną z serii "bierzemy teorię XYZ, machamy jakąś statystykę i podciągamy wyniki pod założone wnioski", dzięki Internetowi teraz jest to nawet prostsze (nie trzeba zbierać danych). Chciałbym się mylić :/ -------------------- Już mi się ani wiedzieć, ani tym bardziej myśleć nie chce.
[Think different]! |
|
|
![]()
|
|
Pewnie praca będzie przypominać kolejną z serii "bierzemy teorię XYZ, machamy jakąś statystykę i podciągamy wyniki pod założone wnioski", dzięki Internetowi teraz jest to nawet prostsze (nie trzeba zbierać danych). Chciałbym się mylić :/ Mam nadzieję, że będziesz się mylił ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 02:43 |