![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 2 Dołączył: 6.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć, chciałbym Wam pokazać mój najnowszy, jeszcze nie w 100% skończony szablon. Chciałem żeby ten szablon był przede wszystkim prosty, i elegancki. W przyszłości chcę dobudować do niego panel administracyjny, a sam ten szablon wykorzystać jako freamwork do dalszych projektów.
![]() Zachęcam do oceniania! King Of Simple Ten post edytował jacked 10.09.2011, 16:43:42 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szału nie ma
![]() - obrazkach mieszasz css z html - logo mogłeś zrobić już z webfonts zamiast obrazka. - nie wiem czy to tylko u mnie, ale jak najadę na link, to zaznacza się on bardzo wolno. Te tło kolorowe pomiędzy sidbarem a article generujesz czy wczytujesz obrazek? Dopracuj to jeszcze. Ten post edytował !*! 10.09.2011, 16:56:33 -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 715 Pomógł: 47 Dołączył: 5.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W HTML 5 i CSS3,można było bardziej się postarać jeśli chodzi o wygląd,gdyż technologia ta daje większe możliwości pod względem graficznym.
Ps.Nie wszystkie przeglądarki poprawnie renderują HTML 5 i CSS3. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ps.Nie wszystkie przeglądarki poprawnie renderują HTML5. HTML5 jest kompatybilny wstecz, przez co każda przeglądarka go renderuje. -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 715 Pomógł: 47 Dołączył: 5.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat HTML5 jest kompatybilny wstecz, przez co każda przeglądarka go renderuje. Całkowicie się z tym,nie zgodzę.Zobacz jak generowany jest nowy tag <canvas> w starszych przeglądarkach. Ten post edytował Rid 10.09.2011, 17:38:53 |
|
|
![]()
|
|
Tak samo jak w tych nowszych. Tylko w IE > 9 trzeba użyć ExplorerCanvas, aby min "składnia była jednakowa".
-------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
HTML5 jest kompatybilny wstecz, przez co każda przeglądarka go renderuje. Dobry art nt. temat: http://mattwilcox.net/archive/entry/id/957 -------------------- Google knows the answer...
|
|
|
![]()
|
|
Można fajnie przetestować sobie przeglądarkę pod względem kompatybilności HTML5.Ja mam FF3 i,ma dużo "no" z tej strony.
Ten post edytował Rid 10.09.2011, 17:48:23 |
|
|
![]()
|
|
Dobry art nt. temat: http://mattwilcox.net/archive/entry/id/957 Pod jakim względem dobry? Argument o sprzęcie korporacyjnym zarządzanym nieumiejętnie jest trochę przeterminowany, bo czasy świetności IE6 nie wrócą. Już pominę datę publikacji. Poza tym każdy tag html5 jest renderowany, jego obsługa jak choćby video/audio to już inna kwestia, bo każdy producent chce wciskać kawałek tortu ze swoją posypką. Dlatego nie wykorzystuje się ich w pełni, a pisze własne nakładki co jest z korzyścią dla spójnego wyglądu działania. Możliwość podczepienia pod te tagi np zamiennika flash też jest, więc dla uparciuchów kochających IE nie widzę problemu. Ten post edytował !*! 10.09.2011, 17:55:03 -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 152 Pomógł: 1 Dołączył: 17.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Będę szczery - brzydszego tła nie widziałem ostatnio
![]() Obrazki nachodzą na siebie Firefox 3.6.12, Linux -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 05:52 |