![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 10.09.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Jestem nowy i proszę nie jeździjcie po mnie jeśli ktoś miał już taki problem. Mianowicie sprawa wygląda tak: tutaj mam skrypcik który ma byc odpowiedzialny za dodawanie do tablicy pobierając z formularza pewne dane:
Teraz troszkę wytłumaczę. Te kombinacje z $i i $_SESSION wynikają z tego że gdy dam $i++ to nie zwiększa mi wartości. skrypt dodawac dodaje do tablicy ale dodaje tylko dla aktualnej wartości $i, ale jak będę chciał wyświetlic coś ręcznie i zamiast $i w tablicy wpiszę 3 a $i będzie różne od tej liczby to nie wyświetli nic. W C++ z tablicami nie mam problemu. Tutaj męcze już 3 dzień. Czytałem sporo. Kombinowałem i nic... Prosił bym o pomoc...
Powód edycji: [Ociu]: dodałem bbCode
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 1 Dołączył: 29.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Do poczytania:
Jak poprawnie zadać pytanie Tematyka i zasady panujące na forum Przedszkole Zauważ, że w sesji zapisujesz tylko indeks tablicy, a nie dane przesłane przez formularz. Zmienna $nazwa[$i] jest natomiast tworzona za każdym razem, kiedy uruchamiasz skrypt i zawsze jest to tablica z jednym tylko elementem o indeksie $i.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 10.09.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czyli jak ma to wyglądac, nie wiem właśnie dlaczego mi nie zapamiętuje danych. Co mam zrobic alby submit był zarejestrowany tylko raz ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 1 Dołączył: 29.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sokon a po co zabawy z explode? Nie można od razu do tablicy wpisywać? $_SESSION['name'][] = 'wartosc'; ?
-------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
Dobra dzięki Panowie. Pomęczę i spróbuje coś zrobic.
Dzięki za tak szybką odpowiedź i pomoc ![]() Jak coś to pozwolę sobie zadac kolejne pytanie ![]() |
|
|
![]()
|
|
Można, ale po co się ograniczać do jednego rozwiązania :-)?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Można, ale po co się ograniczać do jednego rozwiązania :-)? Bo tak tracisz mniej zasobów na serwerze? -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
Trochę zaczynamy offtopować, ale odpowiem Ci na pytanie - nie zapominajmy, że to jest przedszkole i co do optymalizacji kodu i oszczędzania zasobów to chyba lekka przesada w tym dziale ? Ty mi pewnie odpiszesz, że dobrych nawyków trzeba nabierać od przedszkola, na co ja napiszę, że masz rację i więcej już nic nie napiszę bo się moderatorzy zaczną czepiać :-)
Cytat Dobra dzięki Panowie. Pomęczę i spróbuje coś zrobic. Nie ma co męczyć, dostałeś gotowe rozwiązania :-) Ten post edytował Sokon 10.09.2011, 15:44:25 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 23:19 |