![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 10.09.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
posiadam www w HTML i już nie wyrabiam z nerwów. Ręczne zmienianie każdej podstrony doprowadziło mnie do PHP. Znam zasadę działania tego typu programowania, ale nie umiem sam od początku do końca zrobić szablonu w PHP Przeczytałem kilka samouczków, ale ludzi rozpisują się języku PHP bardzo profesjonalnie co mnie raczej nie dotyczy. Czy mogę prosić o jakiś gotowy szablon php gdzie będę mógł powstawiać swoje wartości ze strony ? (www.magicznechwile.com) i jak według Was najlepiej przenieść zawartość do php ? pociąć grafikę czy stworzyć nową i pozagnieżdżać w kodzie PHP ? HTML umiem w dobrym stopniu. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 2 Dołączył: 6.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja osobiście polecam zainteresowanie się tematyką CMS, a dokładniej stworzeniem szablonu a następnie przeniesienie treści do takiego
CMS'a ![]() -------------------- Nie pomagam na priv!
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 10.09.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pierwsze słyszę, więc wskoczyłem do wikipedii i powiem Ci, że to mi się podoba,
![]() Mogę prosić o jakieś wskazówki, od czego zacząć ? Szukając informacji o CMSie, znalazłem stronę www.alestrona.pl tylko, że ich oferta nie jest darmowa ![]() Po zbudowaniu strony w CMS będę mógł przez jakiś program/panel administracyjny zmieniać treść ? czy prosto w notatniku ? Ten post edytował sebabros 10.09.2011, 12:47:13 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 202 Pomógł: 36 Dołączył: 10.06.2011 Skąd: Dokąd Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wszystko odbywa się elegancko, przez panel administracyjny
![]() Jeszcze dwa linki: Temat: CMS dla mnie - z forum php.pl http://php.opensourcecms.com/ - przegląd CMSów OpenSource, możesz odpalić sobie demo różnych CMSów i zobaczyć, w którym się najlepiej odnajdujesz. Mam nadzieję, że nie zamieszałem za bardzo ![]() Cytat Niestety Twoja przeglądarka interntowa nie jest obsługiwana przez Sitebuildera. Proszę używać przeglądarki Internet Explorer w wersji 5.5 lub wyższej, lub Mozilla. Nie korzystałbym z usług AleStrony, jeżeli nie potrafią zapewnić kompatybilności np. z Operą ![]() Ten post edytował Korab 10.09.2011, 13:15:24 |
|
|
![]()
|
|
Doszedłem do wniosku, że nie przesiądę się jeszcze na CMS - tymczasowy brak czasu, ale na pewno wrócę tu po pomoc w tej sprawie za jakiś czas
![]() Wolałbym przejściowo przenieść się na php, ważne jest dla mnie abym mógł zmieniać kolejność, rozmiary, oraz dodawać odnośniki w Menu. Moja firma się rozwija i dochodzą kolejne, niespodziewane oferty, które chciałbym dynamicznie zmieniać. Czy mogę prosić o wzór prostego kodu w php który wczytywałby oddzielne podstrony do szablonu z tym właśnie menu? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.07.2025 - 07:07 |