![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 240 Pomógł: 2 Dołączył: 5.12.2010 Skąd: Fulda Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam pytanie. Chce zabrać laptopa w podróż i oglądać filmy, ale tutaj jest mały problem. Gdy podłącze słuchawki to słuchać dźwięk w słuchawkach ale i nadal w laptopie. Jak zrobić aby było słychać tylko w słuchawkach kiedy mam podłączone słuchawki?
System: Linux Debian Linux pc 2.6.32-5-amd64 #1 SMP Wed Aug 31 16:50:35 UTC 2011 x86_64 GNU/Linux -------------------- Moje serwisy: services.itunix.eu | spytajsie.com
Server: Debian; Desktop: Mac Mini 10.8.1, ArchLinux XFCE |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 73 Pomógł: 4 Dołączył: 15.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
może i głupie pytanie ale... wciskasz słuchawki do samego końca?
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 240 Pomógł: 2 Dołączył: 5.12.2010 Skąd: Fulda Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
może i głupie pytanie ale... wciskasz słuchawki do samego końca? ![]() Tak... Każdy Linux ma ten sam problem. Ten post edytował Saki 11.09.2011, 09:07:16 -------------------- Moje serwisy: services.itunix.eu | spytajsie.com
Server: Debian; Desktop: Mac Mini 10.8.1, ArchLinux XFCE |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak... Każdy Linux ma ten sam problem. Aż z ciekawości wyszperałem stare słuchawki i sprawdziłem... I pomimo że też mam debiana, tego problemu nie mam, no chyba że to jakaś dziwna przypadłość na laptopach. Wpisz w konsoli i pobaw się odpowiednim słupkiem. Kod alsamixer -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 100 Pomógł: 3 Dołączył: 25.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak... Każdy Linux ma ten sam problem. Bardziej bym obstawiał że problemem jest laptop, a nie system. U mnie na Debianie też jest, a o takim problemie słyszę pierwszy raz (że jest to problem systemu). Może najzwyczajniej masz walnięte gniazdo i ono nie przełącza. ps. jaki laptop? Ten post edytował linx 13.09.2011, 19:21:51 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 7.07.2025 - 05:07 |