![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 24.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam taki problem. W bazie danych przechowuje pewien kod php który odczytuje z bazy danych i wykonuje funkcją eval. Wcześniej działało, teraz przestało nie wiem czemu. Niestety napotkałem taki o to error
A tu linijka 125 odpowiedzialnia na funkcje eval
Przyznam że gdy wartością $content['content'] jest taki o to skrypt Działa, Natomiast z większym skryptem takim jak ten
Nie wiem czy dobrze kombinuje ale nawet jak na sztywno nie z bazy danych wrzuci się do $cos ten skrypt i wykona eval($cos) jest taki sam error, może cudzysłowia? nie wiem. Wywala właśnie taki error. Próbowałm debugować, wyrzucić to na ekran bez eval() wygląda to poprawnie, nie wiem co może być przyczyną. Trochę wcześniej w necie szukałem, ale głownie były to problemy że ktos nie uzywał fetch, u mnie to jest. Ten post edytował ramzeso 10.09.2011, 09:39:06 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
1) Problem nie ma żadnego związku z bazą danych. Przenoszę.
2) Dostajesz komunikat błędu. Przetłumaczyłeś go chociaż? Przecież masz czarno na białym napisane, że próbujesz obiekt zamienić na tekst. Sprawdzałeś co w ogóle masz w tej zmiennej?? var_dump($content['content']); -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 24.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przecież napisałem że wyrzucałem na ekran i wszystko wygląda poprawnie jak tekst. Po za tym var_dump wyrzuca że jest to string(256). I z całym szacunkiem to bardzo dobrze zrozumiałem komunikat o błędzie.
Ten post edytował ramzeso 12.09.2011, 08:42:10 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
W takim razie jedna z tych zmiennych
$sendto, $email, $message, $header jest obiektem. Sprawdź też je - dość logiczne, jeśli naprawdę zrozumiałeś komunikat błędu ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Teraz wszystko jest jasne, przedeklarowalem jedna zmienna i użyłem jej do odczytania innej wartości z BD, var_dump pomógł.
Dzięki za pomoc! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 15:01 |