![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 17.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
powiedzmy mam dwa pola w formularzu
w każdym wierszu tableki mam pole <span id="status"> .... Cały formularz jest sprawdzany za pomocją javascript . Teraz moje pytanie jak rozróżnić o które pole <span id="status"> mi chodzi podczas walidacji aby wyświetlić odpowiedni komunikat (znaczniki php służą do wyświetlania błędów podczas walidacji za pomocą php) . Walidację pisałem sam załączam kawałek kodu JS
Proszę o jakąś wskazówkę bo nie bardzo jeszcze ogarniam JS. Pozdrawiam Piotr Ten post edytował opmsoft 9.09.2011, 16:35:11 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Według specyfikacji w dokumencie (X)HTML może być tylko jeden element o danym id. Identyfikator (id) musisz zastąpić klasą (class). Wtedy element o klasie status dla pola Email możesz uzyskać np. tak:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 17.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok rozumiem. Tylko jak zmieniłem wszystkie statusy z id na class w pliku z walidacją dodałem
var email_status = email.parent().find('.status'); dla każdej walidacji niestety nie działa ;( Myślę że trzeba zaznaczyć jakoś w polu input że konkretny status należy do tego pola . Dzięki za pomoc . Nie powodzenie wynikało z prostego błędu ![]() var email = $("#email").val(); po zmianie na var email = $("#email") wszystko działa. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 03:16 |