![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 304 Pomógł: 1 Dołączył: 12.01.2009 Skąd: Kanapa Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam ponownie, kolejny z serii dziwnych problemów.. ale mam nadzieje że dacie rade coś pomóc (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
Musze zrobić 2 wersje strony pl i esp. i wymyśliłem sobie że zrobie to za pomocą define.
i w pliku pl.lang Wszystko działa na sucho echo MOHTER. i luksus, ale jak pobieram dane z bazy to juz tak kolorowo nie jest... bo nie działa.. znaczy sie napewno jakoś to sie sprytnie da zrobić..
I w miejscu gdzie pobierane jest z bazy ($a['kategorie']) chciałbym zamieniać to co pobiera z mysql -> 'MOTHER' na 'Matka' tylko nie wiem jak to robić pomożecie ? Ew. może inaczej to zrobić ? Czy tłumaczyć wszytko już na poziomie mysql'a i pobierać juz przetłumaczone ? Ten post edytował Mayka 8.09.2011, 23:30:58 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 594 Pomógł: 122 Dołączył: 17.07.2005 Skąd: P-na Ostrzeżenie: (0%)
|
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 304 Pomógł: 1 Dołączył: 12.01.2009 Skąd: Kanapa Ostrzeżenie: (0%)
|
O to własnie chodziło (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Dzieki, wiedziałem że jakaś pierdoła
A teraz pytanie w kwestji wydajności.. Co będzie bardziej wydajne to co wyżej czy za pomocą zwykłej $zmienna_pl i includowaniem z pliku. ? Bo przerabiam stronę i w ciastkach przechowywana jest zmienna jezykowa i w zależności od tego wyświetla inny plik (np. menu_pl.php albo menu_eng.php). Ew. jak najlepiej zrobić takie coś ? Ten post edytował Mayka 9.09.2011, 08:47:23 |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 21.12.2025 - 19:33 |