![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 0 Dołączył: 28.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie mam problem znalazłem na internecie fajny skrypt i chciałem go zaadaptować pod własne potrzeby ale mam z nim mały problem mianowicie chciałbym aby w pliku do którego zapisuje i potem wyświetla dane były rozdzielone przecinkami:
Po wykonaniu skryptu pokazuje taki wynik: 10D710D810D5 test2 10D4 A chciałbym aby wyglądało to tak 10D7,10D8,10D5 test2 10D4, Wiem że w value mogę dopisać przecinek po każdej liczbie i osiągnę rezultat ale chodzi mi o to żeby to robiło automatycznie po każdej zliczonej rzeczy... Z góry dziękuję za pomoc Pozdrawiam PYJTER Ten post edytował nawasaqi 8.09.2011, 14:18:46 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
$test1 = $_POST[test1][0].$_POST[test1][1].$_POST[test1][2].$_POST[test1][3];
To łączy Twoje wartości. Chcesz mieć przecinek między nimi? To go dodaj dopisz do tego kodu. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 715 Pomógł: 47 Dołączył: 5.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możnaby użyć pętli for ,zamiast
użyć
Do postu poniżej ,myślałem że to w php też pójdzie -już poprawiam. Ten post edytował Rid 8.09.2011, 14:02:55 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
@rid staraj się pisać poprawny składniowo kod, bez mieszania w nim c#
poza tym do łączenia tekstow używa się . a nie + Lepiej już użyć implode -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ZaadAptować, skrypt to nie dziecko, żeby je adoptować.
-------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 0 Dołączył: 28.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@rid staraj się pisać poprawny składniowo kod, bez mieszania w nim c# poza tym do łączenia tekstow używa się . a nie + Lepiej już użyć implode Chciałem użyć tej funkcji ale za każdym razem wyskakuje mi bład Warning: implode() [function.implode]: Invalid arguments passed in /home/em/test/formularz.php on line 6 P.s. od razu przyznaję się bez bicia że nie znam się za bardzo na php ale co nieco kumam... być może coś trzeba jeszcze gdzieś dopisać... i z góry dziękuję za okazaną pomoc... Ten post edytował nawasaqi 8.09.2011, 14:19:38 |
|
|
![]()
|
|
Pokaż swój kod po zmianach, bo znając życie coś źle przepisałeś.
A już wiem.... ty to walisz niezależnie czy poszedł formularz czy nie...
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 447 Pomógł: 191 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ten błąd wyraźnie oznajmia, że podałeś złe parametry. Pierwszy to 'glue', czyli w Twoim przypadku chyba przecinek, drugi parametr to tablica do sklejenia.
-------------------- :)
|
|
|
![]()
|
|
@nospor już działa dzięki wielkie.... stokrotne teraz muszę na spokojnie przeanalizować
![]() Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 03:51 |