![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 14.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok. Mam serwer na nazwa.pl
Chciałem dodać do harmonogramu plik php. To mis ię udało. Npaisałem php .../.../cron.php Plik sie wykonuje natomiast to co w pliku ma byc już nie. Chciałem by dany plik cron.php otwierał stronę www. Moja 1 wersja pliku
2 wersja pliku
3 (aktualna) wersja pliku Kiedy w przeglądarce wpisuje adres cron.php Wszytsko działa- mam na myśli wypisuje sie. Ale jak z nazwa.pl dostaje maile Cytat Wykonanie zadania: "Cron dla jomsocial" Na standardowym wyjściu programu nie było żadnych danych. Wyjście błędów programu: Could not open input file: .../.../cron.php -- Harmonogram zadań na serwerze Raport wygenerowany na żądanie To znaczy że albo mam to źle, albo serwer jakoś inaczej działa... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 711 Pomógł: 127 Dołączył: 5.07.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podajesz widocznie złą ścieżkę do pliku php, używasz .../.../ , powinno być ../../ jeśli ma cofać się w katalogi wyższego rzędu.
Zazwyczaj ścieżki crona wyglądają mniej więcej tak: php /home/pierwszy_czlon_identyfikatora_serwera/ftp/ewentualny_podkatalog/nazwa_skryptu.php Ten post edytował cycofiasz 8.09.2011, 13:41:03 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 14.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiem o tym...
Zorbiłem kropki ze wzgędów bezpieczeństwa... Problem NAPEWNO leży w skrypcie |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 10:08 |