![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dlaczego kod w metodzie load_lang_file() wyświetla dwa razy tą samą tablice? Plik z tłumaczeniem wygląda tak:
Ten post edytował !*! 8.09.2011, 08:05:08 -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
A co zawiera $lang powyżej?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tablicę $lang z pliku.
-------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
OK, a jak robisz print_r($lang) w miejscu print_r($this->lines) to też jest podwójnie?
![]() |
|
|
![]()
|
|
Tak, nadal są dwie. hmm może coś jest nie tak z self::instance()->lines[$key] i vsprintf, tylko za bardzo nie wiem co.
Ten post edytował !*! 8.09.2011, 08:15:46 -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
|
|
![]()
|
|
To powinno być ok. Pytanie skąd bierzesz $lang ($this->lines = $lang;)? Na Twoim miejscu "wracałabym" się o krok, żeby wyłapać gdzie jest błąd. @Nospor: Co racja to racja ![]()
Powód edycji: [Daiquiri]:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
A może rozwiązanie jest banalne, jak to bywa w 99% takich przypadków na forum:
odpalasz ten kod dwukrotnie, to się wyświetla podwójnie -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Daiquiri - $this->lines = $lang; $lang to tablica w pliku jaki pobieram.
nospor - faktycznie też to przed chwilą zauważyłem Kod new Lang('pl'); echo Lang::get('mobile_version'); Spowoduje wyświetlenie dwa razy, jeśli pominę new Lang będzie ok, jednak zdawało mi się że właśnie od tego jest $instance aby nie "ładowało" klasy 2 razy. -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat jednak zdawało mi się że właśnie od tego jest $instance aby nie "ładowało" klasy 2 razy. Bo i do tego jest, ale trzeba to tez odpowiednio używać. A skoro ty ręcznie robisz NEW no to pomijasz swoje instance. Potem w instance znowu robisz NEW i masz dwa razy. Jak już używasz instance to nie rób już new Lang('pl'); bo przecież tu ręcznie tworzysz nowy obiekt. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Może zrób prywatny konstruktor i nie będziesz mógł się "pomylić".
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 18.08.2025 - 23:20 |