![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 283 Pomógł: 31 Dołączył: 10.01.2006 Skąd: Działoszyn Ostrzeżenie: (0%)
|
Ja używam WinSYNTAX'a - podobnie jak Cudi, z przerobionym kolorowaniem składni (na takie, jak mamy na forum).
Jeśli ktoś by chciał zmodyfikowany plik WSP, to niech pisze na priv (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 3.02.2009 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%)
|
Ja ostatnio przesiadlem sie z notepad++ na eclipsa (php) i jestem bardzo zadowolny (IMG:style_emoticons/default/party.gif)
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 101 Pomógł: 0 Dołączył: 20.12.2006 Ostrzeżenie: (0%)
|
Ja od niepamiętnych czasów używam EditPlus2.
Aczkolwiek szukam czegoś ze wsparciem dla Smarty a Aptana mi nie podeszła zbytnio. I najważniejsze by hulało na Linuxie. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 188 Pomógł: 1 Dołączył: 4.07.2009 Skąd: ... Ostrzeżenie: (10%)
|
Witam
Mam progam PHP Dresigner 6 i zastanawiam się jak w nim zmienić kodowanie znaków?? Czy są jakieś pomysły?? Edit: problem rozwiązany Ten post edytował pietrov8 19.09.2009, 08:04:49 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 22.09.2009 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%)
|
Nie wiem czy było bo dużo tych postów: http://www.activestate.com/komodo_edit/
Dla mnie całkiem w porządku, nie wiem jak dla was (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 195 Pomógł: 14 Dołączył: 12.01.2006 Skąd: Gotham City Ostrzeżenie: (0%)
|
Najlepszy jest NetBeans przede wszystkim dlatego że jest navigator klas javascriptowych w których wykorzystuje notacje obiektową. Jest navigator plików html i identyfikacja po id elementów ( w eclipsie było to od dawna w netbeansie jest od niedawna ). Dynamiczny podgląd stworzonej dokumentacji do php, javascripta i innych języków no i wszystkie ficzery jakie powinny być w wypasionym IDE dla dużych projektów.
Minus. Netbeans wciąga nosem ram i zasoby jak rasowy ćpun kokainę. Na słabszym sprzęcie nie da się pracować. (IMG:http://empsystem.pl/gfx/php.pl/navigator.png) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 6.10.2009 Ostrzeżenie: (0%)
|
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 220 Pomógł: 0 Dołączył: 24.08.2009 Ostrzeżenie: (0%)
|
A jaki edytor polecacie pod win7? Do tej pory używałem Keda ale na skutek problemów: http://forum.php.pl/index.php?showtopic=133781&hl=
postawiłem win7 na drugim dysku. I już z KEDem nie jest tak fajnie. Czy znacie coś dobrego pod Win7 najlepiej na 64bity? pozdro |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%)
|
Eclipse
NetBeans |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 220 Pomógł: 0 Dołączył: 24.08.2009 Ostrzeżenie: (0%)
|
vokiel ale netbeans i eclipse to są straszne kombajny. To już nie są edytory a "wszystkoroby" pokroju dreamweavera. Przynajmniej ja to tak widzę. Może kiedyś ale teraz nie bardzo sobie radzę z tymi wszystkimi funkcjami i możliwościami tego typu programów :|
W między czasie odpaliłem pspad i na razie działa pod win7 dobrze. pozdro PS czy w PDO można ustawić takie wyświetlanie błędów, żeby pokazywał całe zapytanie sql w którym jest błąd a nie skracał je wstawiając trzy kropki? Czasami ucina mi nazwę tabeli a w bazie mam kilka tabel o tak samo rozpoczynającej się nazwie. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%)
|
Jeśli chcesz tylko edytora, to polecam notepad++, też ma dużo funkcji, wiele bardzo przydatnych podczas edycji (np zaznaczanie kodu w pionowych blokach, a nie wierszami, duplikowanie wierszy, przenoszenie etc).
Korzystając z jakiś kombajnów wcale nie musisz na siłę korzystać z wszystkich funkcji. Zwracany błąd jest ucinany przez bazę, zobacz sobie jak się połączysz do bazy przez cmd, wtedy też ucina, zatem czy to będzie pdo czy inny sterownik pod php to i on będzie zwracał ucięty |
|
|
|
|
|
|
|
vokiel przekonałeś mnie, mam teraz szybki komputer nie muszę się za bardzo liczyć z zasobami sprzętowymi. Powiedz mi tylko czy zarówno Eclipse jak i Netbeans maja wbudowany debugger? Który jest łatwiejszy w konfiguracji, bardziej intuicyjny? Czy oryginalne IDE od Zend jest jakościowe lepsze od tych 2 darmowych? Warto go używać, czy tylko logiem się różni w praktyce:)?
pozdro |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 726 Pomógł: 20 Dołączył: 8.12.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%)
|
Bawił się ktoś może ostatnio vs php? jak się to teraz sprawdza? w tej wersji 2,7
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 1.12.2009 Ostrzeżenie: (0%)
|
Co prawda nie jestem zaawansowany w pisaniu, aczkolwiek do gustu przypadł mi Notepad++, łatwy, czytelny, kolorowa składnia - to wszystko co potrzebuje :]
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 302 Pomógł: 18 Dołączył: 10.03.2008 Skąd: Dębno Ostrzeżenie: (0%)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jest bardzo dobry, tylko szkoda że nie ma wsparcia dla utf-8. Notepad++ nie ma wsparcia dla UTF-8 (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) Ma nawet dla UTF-8 bez BOM |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D |
Notepad++ ma problem z iso-8859-2. Widziałem tylko wsparcie dla 8859-1 jako ANSII, co kończy się wklepywaniem znaków odpowiadających danej literce w rozszerzonym ANSII, czyli dla choćby "ą" plusika z kreską u dołu, gdy mamy skrypt pisany w pliku kodowanym jako isolatka2. Wtedy trzeba już kombinować, albo pisać normalnie jak leci, a po ukończeniu konwertować wszystkie znaki poprzez "znajdź i zamień wszystkie" (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 247 Pomógł: 11 Dołączył: 5.09.2009 Ostrzeżenie: (0%)
|
Jak zaczniecie używać Aptana Studio to się w tym zakochacie (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 9 Dołączył: 19.11.2004 Skąd: Iława Ostrzeżenie: (0%)
|
Z aptana lubilem sie dlugo, ale najnowsza wersja 2.x jakos mocno mnie zawiodla. Rezygnacja z aptana PHP na rzecz PDT mi dokucza.
Chocby formatowanie kodu. Duzo latwiej byloby sie przyzwyczaic do nowosci, gdyby ustawial nawiasy tak jak od lat je ustawiam, ale o ile da sie to pieknie skonfigurowac np. dla Javy (jesli o kodowanie w javie chodzi, to eclipse po prostu uwielbiam), to PDT jakos tych opcji nie ma :/ Moze ktos wie, czy da sie nowa aptane nauczyc ustawiania kodu w taki sposob (ewentualnie jak wylaczyc automatyczna korekte wciec):
Ten post edytował Bonastick 3.12.2009, 21:32:04 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 4 Dołączył: 24.11.2009 Ostrzeżenie: (0%)
|
vim ]:->
NetBeans jest bardzo fajny, najbardziej co mi się w nim podoba: * automatyczne uploadowanie skryptu po zapisaniu pliku, dzięki czemu nie muszę się bawić w ręczny upload przy każdej zmianie czy lokalne serwery, * uzupełnianie kodu, a zwłaszcza uzupełnianie kodu przy wykorzystywaniu już własnych napisanych funkcji lub dodanych bibliotek (NetBeans parsuje wszystkie dodane pliki, przez co mamy takie piękne uzupełnianie). Najbardziej się wzruszyłem, gdy zaczął mi sam uzupełniać kod przy jquery, no piękne po prostu (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) * wyświetlanie wszystkich funkcji, zmiennych, klas w pięknym drzewku w okienku obok * pięknie się pisze CSSy, piszemy jakiś styl i mamy w automatycznie w locie generowany podgląd jak ten styl będzie się wyświetlał na stronie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) * przy uzupełnianiu kodu, wyświetla nam wpis z dokumentacji + dodatkowe przykłady użycia funkcji (przy CSS i JS dodatkowo pokazuje w jakich przeglądarkach działa dana funkcja) i wiele wiele więcej, jak najbardziej polecam! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) http://netbeans.org/ |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 1.02.2026 - 19:10 |