![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 115 Pomógł: 6 Dołączył: 23.01.2010 Ostrzeżenie: (0%)
|
zalinkowałeś ? nie rozumiem...
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów |
Pierwszy Twój link, przytoczę tylko opis:
Cytat Рассматривается программа phpdesigner7, как css редактор Raczej nie z Twojego. (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 178 Pomógł: 51 Dołączył: 7.01.2009 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%)
|
Ja mam pytanie co do Komodo Edit - da się wylistować wszystkie funkcje z projektu / pliku?
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów |
Z tego, co pamiętam, to nie; eksplorator kodu był tylko w IDE.
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 115 Pomógł: 6 Dołączył: 23.01.2010 Ostrzeżenie: (0%)
|
Testuje działanie projektów i wypada to bardzo słabo. niezbyt to wszystko domyślne. otwieram utworzony projekt tworze nowy plik chce zapisac i moim skromnym zdaniem powinna ukazac sie lokalizacja projektu a tuaj tak nie jest. w Eclipse jest to zrobione lepiej natomiast eclipse wydajnościowo jest o wiele gorszy (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%)
|
Testuje działanie projektów i wypada to bardzo słabo. niezbyt to wszystko domyślne. otwieram utworzony projekt tworze nowy plik chce zapisac i moim skromnym zdaniem powinna ukazac sie lokalizacja projektu a tuaj tak nie jest. w Eclipse jest to zrobione lepiej natomiast eclipse wydajnościowo jest o wiele gorszy (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Dziwne, bo u mnie Eclipse Helios, na Win7 (x64) z otwartym projektem, z synchronizacją na sFTP zajmuje jak poniżej: (IMG:http://a.imageshack.us/img517/3720/eclipse20100801162102.png) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 283 Pomógł: 34 Dołączył: 21.03.2008 Ostrzeżenie: (0%)
|
Testuje działanie projektów i wypada to bardzo słabo. niezbyt to wszystko domyślne. otwieram utworzony projekt tworze nowy plik chce zapisac i moim skromnym zdaniem powinna ukazac sie lokalizacja projektu a tuaj tak nie jest. w Eclipse jest to zrobione lepiej natomiast eclipse wydajnościowo jest o wiele gorszy (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Ja otwieram projekt, klikam PPM na drzewie w miejscu w którym chcę nowy plik, wybieram New -> File, wpisuje nazwę i mam plik. Ty tak nie możesz? |
|
|
|
|
|
|
|
a nie, przepraszam bardzo mój błąd. Wszystko jest jak należy.
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 006 Pomógł: 111 Dołączył: 23.07.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%)
|
Jak patrzę na tego phpDesignera to brakuje mi opcji zaznaczenia kawałka kodu i ukrycie go. Chyba, że gdzieś jest taka opcja?
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 999 Pomógł: 30 Dołączył: 14.01.2007 Skąd: wiesz ? Ostrzeżenie: (0%)
|
Ponownie próbowałem przesiąść się na Eclipse. Niestety NetBeans stał się prawdziwym ślimakiem wśród edytorów, więc ściągnąłem Heliosa. Za cholerę nie potrafię przywyknąć do niego. Kto k**** wymyślił takie przypisanie skrótów klawiaturowych co za kompletny imbecyl... Jeszcze żeby ich zmiana była w miarę prosta, ale znalezienie potrzebnej mi funkcji w gąszczu tego nikomu nie potrzebnego szajsu jest makabrą i jeszcze to podświetlanie składni... litości. Prędzej wrócę do epoki notatnika łupanego...
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 48 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%)
|
Skróty można pozmieniać - faktycznie, niektóre skróty są inne niż we wszystkich innych programach, ale ja się już do nich tak przyzwyczaiłem, że narzekam przy innych edytorach ;-)
Co do podświetlania, to zgodzę się, że jest bardzo słabe - trzeba je jakoś zawsze podrasować - na szczęście nie jest to trudne. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza |
Z tego co wyczytałem to podświetlanie składni zmieniono na "gorsze" by upodobnić PDT do Eclipse dla innych języków. Mi też początkowo to nie podchodziło, ale z czasem człowiek się przyzwyczaja.
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 48 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%)
|
Hej czy ktoś rozgryzł jak dodać wsparcie dla jQuery w Eclipse. Mi na razie udało się dodać wsparcie dla jqeury w wersji 1.3.1 - używam podpowiedzi z tej wersji choć tak na prawdę mam 1.4.2 - różnic pewnie wielkich nie ma, ale jednak chciałbym mieć bardziej aktualne podpowiedzi.
Udało mi się dzięki tym wskazówkom, ale nie znalazłem podobnego pliczku dla nowszej wersji ;-(. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 8.03.2009 Skąd: Pruszcz Gdański Ostrzeżenie: (0%)
|
Ja osobiście używam naprzemiennie, WinSyntax i Notepad++. Czasami się zdarzy że nawet zwykłego Notatnika użyję
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 782 Pomógł: 153 Dołączył: 21.07.2010 Ostrzeżenie: (0%)
|
@athabus - ja używam wtyczki dostępnej z menu Aptany, niestety to też 1.3.2 - trzeba chyba czekać aż ktoś uaktualni api :/. Zawsze pozostaje Dynamic Browser.
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 74 Pomógł: 1 Dołączył: 5.02.2007 Ostrzeżenie: (0%)
|
Po wielu przygodach z przeróżnymi edytorami stwierdzam że numer 1 jest Zend Studio.
A odradzam Eclipse.... kolos dla fanatyków (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%)
|
Cytat A odradzam Eclipse.... kolos dla fanatyków Piszesz o fanatykach, a nie podajesz argumentów - brzmisz jak jakiś hater...
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 8 Dołączył: 5.12.2008 Ostrzeżenie: (0%)
|
A Zend Studio nie jest czasem oparty o Eclipse? No i trochę kosztuję.
Ja ciągle do PHP używam Eclipse Europa. Mam wrażenie, że jest o wiele szybsza od tych nowych i ma podpowiadanie od razu, a nie po ctrl+space. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 564 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 |
Cytat ma podpowiadanie od razu, a nie po ctrl+space. Ale słyszałeś o czymś takim jak "konfiguracja edytora" ? (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Poza tym najnowszy eclipse ma domyślnie włączone podpowiadanie "od razu" więc warto byś od czasu do czasu jednak zainstalował coś nowego zanim zaczniesz się wypowiadać (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Cytat A odradzam Eclipse.... kolos dla fanatyków oj...nie wiedziałem że jestem fanatykiem od kilku lat używając bardzo dobrego i darmowego edytora. Ojejjjjj, co ja teraz pocznę..... <beczy>
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza |
@Theqos:
Wypróbuj najnowsze Eclipse Helios - w porównaniu do Galileo jest naprawdę szybszy. Mi osobiście podoba się w nim podpowiadanie w phpDoc. Przykładowo: wpisujesz: Kod @return i masz podpowiadane możliwe typy obiektów, jakie może zwrócić funkcja. Niby nic, ale jest to miłe dla oka (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) hehe. Jedno czego mi brakuje to pełna lista dostępnych metod w zakładce "Outline" uwzględniająca także metody dziedziczone - Europa bodajże coś takiego miała. |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 31.01.2026 - 02:15 |