![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 223 Pomógł: 3 Dołączył: 4.07.2009 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam problem! Chciałbym zrobić coś takiego: stworzyć 3 divy obok siebie:
DIV1 | DIV2 | DIV3 W DIV2 znajduje się tekst. Chcę zrobić tak, aby jeśli DIV2 się rozciągnie od dużej ilości tekstu, to aby DIV1 i DIV2 również się rozciągnęły. Jak to zrobic? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 3 Dołączył: 19.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
css: float:left + określona szerokość (width) ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
"equal height columns css" w google i znajdziesz coś dla siebie, np. coś takiego lub takiego.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 317 Pomógł: 58 Dołączył: 6.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja standardowo polecam w takiej sytuacji faux columns - po prostu osobiście wolę takie rozwiązanie, niż "divitis" w samym CSS
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 223 Pomógł: 3 Dołączył: 4.07.2009 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przepraszam, ale jestem trochę ciemny... Oto jak wygląda mój kod:
a tutaj css:
I jak zrobić, aby te divy 1 i 2 odpowiednio się rozciągały wraz z divem2? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
Kurcze wyczerpaliście już chyba wszystkie możliwe sposoby na ten problem. Ja jednak dalej nie mogę sobie z nim poradzić... Kurcze! Nie wiem.. Wrzuciłem całą stronkę do winrar'a... Jeśli by ktoś mógł looknąć byłbym wdzieczny!
Link: http://www.speedyshare.com/files/30233020/div.rar Tutaj macie kod:
CSS:
I jak widać Div 1 i div 2 wogle nie jest widoczny.. dlaczego on się nie rozciąga..? Ten post edytował klapaucius 8.09.2011, 18:21:10 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przejrzałeś link który Ci podałem? Usuń float;
-------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 12:04 |