![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 12.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Otóż tak. Mam klika tabel w których przechowuje różne dane dla tych samych indeksów. Czasem jednak dla niektórych nowych produktów w tabeli atrybut nie istnieje wpis. Chciałbym wylosować z pierwszej tabeli tylko te wyniki które nie istnieją w tabeli atrybut.
Przykład: (nazwa tabeli.id, nazwa tabeli.id) +-------------+-------------+ | produkt.id | atrybut.id | +-------------+-------------+ | 1 | 1 | +-------------+-------------+ | 2 | 2 | +-------------+-------------+ | 3 | NULL | -> ten wynik chce wylosować +-------------+-------------+ | 4 | 4 | +-------------+-------------+ | 5 | NULL | -> ten wynik chce wylosować +-------------+-------------+ | 6 | NULL | -> ten wynik chce wylosować Jak powinno wyglądać prawidłowe złączenie - jak stosuje metodę z USING (id) losuje mi wszystkie wyniki dla pełnych atrybutów. Ja potrzebuje odwrotność. Dziękuję za podpowiedzi Ten post edytował smarcz 7.09.2011, 14:59:25 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 3 Dołączył: 19.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 12.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dodawałem ten atrybuty ale mam wewnetrzny błąd serwera. Może być przyczyną to że tabela atrybuty nie posiada indexu na wybieranej kolumnie?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jak wygląda Twoje zapytanie? Jakiego złączenia używasz? Czyżby INNER JOIN? Jeśli tak, to dlatego właśnie zapytanie nie działa.
Jeśli nadal będziesz miał błąd serwera, to wklej tutaj jego treść. |
|
|
![]()
|
|
Wykonuje następujące pytanie do zliczenia takich produktów, które nie posiadają atrybutów:
Serwer mieli i mieli - następnie wyskakuje błąd 500 - wewnętrzny błąd serwera? Rekordów jest dość dużo zaznaczam ok - 74000 w tabeli produkt [500] Internal Server Error : Wewnętrzny błąd serwera dostawca hostingowy - renomowany ![]() Zaznaczam - że na serwerze lokalnym - WebSerwer - gdzie testuje błędu nie mam Ten post edytował smarcz 8.09.2011, 05:27:53 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.08.2025 - 23:07 |