![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 873 Pomógł: 25 Dołączył: 24.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
załóżmy, że z bazy generuję sobie 20 <div> tutaj jakiś html</div> generując musiałbym nadać każdemu z nich jakiś unikalny id. teraz po kliknięciu w jednego z nich chciałbym pokazać jego zawartość w innym div ![]() zawartość mogę pobrać ('#idDiv').html() jednak nie wiem jak w jQuery napisać funkcję która będzie brała różne id tego divów generowanych z bazki czyli np. napisałem coś takiego i przykładowo w php dla testu
pozdrawiam Ten post edytował john_doe 7.09.2011, 15:04:52 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nadajesz temu "wczytanemu" div zdarzenie $(this).click() po czym wyświetlasz jego zawartość gdzie chcesz.
Ten post edytował !*! 7.09.2011, 15:06:03 -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A po co Ci nadawać id?
Stwórz div-y w taki sposób: Kod $('<div>', {
'html': 'tutaj jakiś html', 'click': function(){ alert( $(this).html() ); } }); -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 873 Pomógł: 25 Dołączył: 24.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zobaczcie wyżej mój przykładowy zaczątek kodu
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nadaj każdemu div w #show zdarzenie .click() które wyświetli zawartość tak jak to jest wyżej. $(this) to będzie dany div jaki chcesz wyświetlić.
-------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
- ID nie może być liczbą
- ustosunkuj się do naszych rad -------------------- |
|
|
![]()
|
|
z tym id to tylko przykład na szybko z ręki. Jeszcze w JQ nie zamiatam tak fajnie.
w show chce pokazać zawartość html każdego z wygenerowanych divów z bazy czy z innego źródła bez znaczenia. Nie bardzo rozumiem jak zastosować Wasze rady |
|
|
![]()
|
|
Kod $('#show div').click(function() {
alert('tu wstaw np .html() czy co tam chcesz aby odczytalo'); }); -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
|
|
![]()
|
|
!*! zobacz w show ma się pojawić zawartość wygenerowanych div
i już coś kosi ![]() |
|
|
![]()
|
|
ID musi być unikalne. Użyj np. klasy(.nazwaKlasy)
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
|
|
![]()
|
|
witam,
aby nie zakładać nowego posta..... w kwestii wielkości zdjęcia. Jak dorobić aby zdjęcie wczytywało się z jakimś kulającym się gifem? w sensie dać znać że coś zaraz się pojawi |
|
|
![]()
|
|
Zależy jak to zrobisz. Poczytaj opcje http://api.jquery.com/jQuery.ajax/ rozpoczynasz pobieranie pobrazka, w tym samym czasie pokazujesz tzw "loader" gdy operacja pobierania zostanie zakończona, chowasz go.
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 12.09.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
accord anniversary div a # appearance accident. bang () which displays the capacity as it is aloft. $ (This) it will be the div you wish to appearance.
-------------------- Tera Online GoldWOW Gold |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 872 Pomógł: 94 Dołączył: 31.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A moze po prostu:
Skrypt nalezy umiescic za divami, jezeli chcesz przed to funkcje bind() musisz zastapic funkcja live(). Contenty powinny miec class="click", a div docelowy id="target", oczywiscie do dostosowania. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 01:44 |