|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 7.09.2011 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam.
Mam problem z którym nie umiem sobie poradzić już od kilku godzin. Mianowicie nie umiem zmusić PSQL i PHP do współpracy. Chodzi o driver PDO- próbowałem na XAAMP'ie- komunikat "unable to load dynamic library php_pdo_pgsql.dll" i nie działa. Z kombinowania nic nie wyszło. Następnie ściągnąłem WAMPServer, odchaczyłem co trzeba w php.ini czyli extension=php_pdo_mysql.dll i extension=php_pgsql.dll i teraz niby Apache startuje poprawnie, lecz dalej na stworzonej stronce mam komunikat "unable to load a driver"
Wywołuję skrypcik i nie mam tam PostgreSQL'a Co robić- klient nie zrezygnuje z PSQL a mi brakuje powoli pomysłów. Ten post edytował php_user_slask 7.09.2011, 10:18:38 |
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%)
|
Gdzieś ostatnio czytałem że pod windą i php 5.2.6 nie da się uruchomić postgresa i pdo_postgre ale na ile jest to prawdą to nie wiem bo używam ubuntu.
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 7.09.2011 Ostrzeżenie: (0%)
|
Dobra -problem rozwiązany. Dla przyszłych pokoleń- podmień plik z katalogu głównego php w moim przypadku libpg.dll do windows/system32 i problem zniknie. A clou problemu była stara wersja biblioteki libpg.dll w system32 (IMG:style_emoticons/default/thumbsdownsmileyanim.gif)
Pozdro Ten post edytował php_user_slask 7.09.2011, 10:39:11 |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 24.12.2025 - 08:30 |