![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 80 Dołączył: 31.05.2008 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
http://forum.4programmers.net/Praca/185296...awnosci-_krakow
ja nie wiem czy to żart czy true? w sumie to mógłbym zadzwonić i powiedzieć że nie mam rąk, niepełnosprawność stopień wyższy... -------------------- cojack blog - mój blog (na jakiś czas off).
"jak czegoś nie wiem, to nie myślę że wiem" - moja domena |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Dałeś popis inteligencji i kultury osobistej... Osobiście znam inne przypadki poszukiwań programistów PHP z orzeczoną niepełnosprawnością.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Czemu żart? Firma ma profity z faktu, że zatrudnia osobę niepełnosprawną. Widać oni chcą z tych profitów skorzystać i się z tym nie kryją.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 306 Pomógł: 42 Dołączył: 25.03.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jest w tym coś dziwnego?
Niepełnosprawność masz nawet jak masz wysoką wadę wzroku, która nie przeszkadza w niczym. -------------------- Strony WWW: http://arscreo.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 1 Dołączył: 4.03.2011 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie widzę w tym nic dziwnego, ale twój komentarz w 1 poście jest żenujący :].
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 80 Dołączył: 31.05.2008 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Ja wiem, niedługo nikt do pracy się nie dostanie bez zaświadczenia o niepełnosprawności. Czy Wy na prawdę nie widzicie problemu w tego typu ofertach pracy?
-------------------- cojack blog - mój blog (na jakiś czas off).
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Yyyyyy... pierwszy raz widzę taką ofertę od X czasu a Ty tak "szalejesz" - nie przesadzasz troszkę?
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 1 512 Pomógł: 2 Dołączył: 22.04.2002 Skąd: Koszalin ![]() |
rzeczywiście głębiej się zastanowić to wręcz dziwna rzecz że mozna cos dziwnego w tym zobaczyć.
normalne ogłoszenie dla normalnych ludzi. Ale powinienes się zgłosić - jak przeczytają to co tutaj wypisujesz jak nic powiedzą że jesteś niepełnosprawny choć nie ruchowo. Uraziłem Ciebie ? Ty uraziłeś całą rzeszę swoimi uwagami ... pomyśl czasami zanim się zdziwisz. -------------------- brak sygnaturki rowniez jest sygnaturką
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Skoro da się legalnie system "oszukać", to należy to zrobić. To obowiązek każdej firmy
![]() -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
Chyba tylko Cysiaczek zrozumiał o co mi chodzi.
-------------------- cojack blog - mój blog (na jakiś czas off).
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Nie wiem, czy tylko ja, ale ja uważam, że nie ma w tym nic złego, że firma optymalizuje koszty. Głównie mówię o ZUS - to jest zwykły podatek.
-------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
Ejj, ja też o tym pisałem
Cytat Czemu żart? Firma ma profity z faktu, że zatrudnia osobę niepełnosprawną. Widać oni chcą z tych profitów skorzystać i się z tym nie kryją. O mnie nikt nie wspomniał że rozumiem Cojaka ![]() ![]() ![]() A tak na poważnie to chyba Cojak nie zrozumiał Cysiaczka ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czepiacie się, a mi spodobał się pierwszy post w tamtym temacie.
Cytat Każdy programista PHP powinien dostać takie orzeczenie automatycznie. ![]() -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 749 Pomógł: 37 Dołączył: 3.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja spotkałem się z sytuacją, w której takie ogłoszenie jest jak najbardziej na miejscu. Pewna firma znalazła osobę, która jeździ na wózku inwalidzkim do pracy jako programista. Jako, że jest osobą niepełnosprawną to w związku z jakąś akcją urzędu pracy dostali x tysięcy na utworzenie stanowiska pracy dla osoby niepełnosprawnej. Tak też zrobili, jednak po kilku miesiącach programista znalazł ofertę pracy w większej rozwojowej firmie. Ugodowo nie chcąc mu "podcinać skrzydeł" rozwiązali z owym panem umowę bez okresu wypowiedzenia (za pomówieniem stron). I niestety żeby nie musieli całych pieniędzy oddać (tych za które stworzyli stanowisko, czyli komputer, biurko, oprogramowanie itp.) w danym miejscu musieli zatrudnić osobę niepełnosprawną, o co niestety nie jest tak łatwo (ilość osób do wyboru się zmniejsza diametralnie). Jako, że firma jest bardziej "firemką" składającą się z kilku osób i nie zarabiająca miliony nie stać ich było żeby owe pieniądze zwrócić, stąd takowe ogłoszenie się z ich strony pojawiło.
Dlatego też nie należy oceniać firmy, kiedy nawet nie wiemy co kierowało ich napisaniem takiego a nie innego ogłoszenia. Pozdro -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1010 tylko że zaraz znajdą się miłośnicy pozwów zbiorowych i będą chcieli wydoić tych co sami chcieli wydoić skarb państwa.
-------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 447 Pomógł: 191 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam wrażenie, że na tych przepisach dotyczących osób niepełnosprawnych więcej korzystają firmy niż niepełnosprawni.
-------------------- :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Ale powinienes się zgłosić - jak przeczytają to co tutaj wypisujesz jak nic powiedzą że jesteś niepełnosprawny choć nie ruchowo. Uraziłem Ciebie ? Ty uraziłeś całą rzeszę swoimi uwagami ... pomyśl czasami zanim się zdziwisz. Hehe, coś w tym tonie chciałem napisać w pierwszej odpowiedzi, ale ugryzłem się w palec. Również nie widzę w tym nic złego, że firmy starają się ciąć koszty/zyskać dotację korzystając z możliwości jakie daje im prawo. Nie zrobi tego firma X, to zrobi to firma Y. Idea była zapewne inna: zachęcić pracodawców do przyjmowania niepełnosprawnych na etat, czyli wspomóc osoby niepełnosprawne. W praktyce wygląda to ciut inaczej ale... obie strony korzystają więc w czym problem. To, że trzecia strona (państwo) traci to akurat mnie średnio interesuje. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 224 Pomógł: 40 Dołączył: 6.07.2004 Skąd: Wuppertal Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Odrobinę nie rozumiem tego podejścia tutaj. Państwo powinno chyba tylko zbierać podatki i chłostać, bo jak tylko daje jakieś przywileje i ktoś spróbuje z nich skorzystać od razu pojawiają się komentarze że jest cwaniak i chce oszukać system. Jeśli tak bardzo przeszkadza Ci że ktoś chce otrzymać ulgę(jaka by nie była) to otwórz firmę zatrudniającą samych niepełnosprawnych i zbijaj kokosy na nich - zaręczam Cie że nie będzie łatwo.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 447 Pomógł: 191 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na moje oko, osoba która ma niewładne nogi wcale nie musi być gorszym programistą niż osoba sprawna. Dlatego w tym przypadku jakby nie patrzeć firma zyska.
Oczywiście nie jestem przeciwny temu przepisowi, m swoje wady i zalety. Za dużo pieniędzy publicznych idzie na zmarnowanie lub jest rozkradzione, żebym potępiał ten projekt. -------------------- :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po pierwsze niepełnosprawność to nie inwalidztwo.
Ten pożądany przez pracodawców mają osoby po białaczce na przykład, które teoretycznie są już w pełni zdrowe. Albo przypadek mojego innego znajomego ze skate parku, który poczyna sobie lepiej ode mnie na rowerze, a ma orzeczenie o niepełnosprawności na coś tam z plecami, ba, bierze 120kg na martwy ciąg. Więc co to w ogóle za oburzanie się na takie firmy to ja nie wiem. Każdy kombinuje, a kto nie kombinuje, ten nic nie osiąga, proste, to Polska ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 16:30 |