![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 3.09.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Umieściłem dzisiaj na stronie system newsów i wszystko byłoby pięknie, gdyby nie brak polskich liter (tylko w newsach, na stronie wszystko działa). Próbowałem zmieniać kodowanie plików, ale mimo wszystko nie działa... chciałbym poinformować, że uczę, a zarazem używam skryptów php dopiero od kilku dni, więc po prostu mogłem zrobić jakiś błąd w zmienianiu kodowania. Skrypt odpowiedzialny za wygląd newsa Panel administrowania newsami Poza tym w bazie danych również nie zapisują się polskie znaki, mimo, że zmieniałem kodowanie bazy, tabel... nic nie dało. ![]() Jeżeli zmienię newsa w bazie danych, to owszem... polskie litery będą się wyświetlały, ale nadal tylko w bazie danych, a na stronie zamiast dziwnych znaków będą znaki zapytania. A tak to wygląda na stronie: ![]() Dziękuję za wszelką pomoc. Tak, widziałem temat przyczepiony, ale niestety wcześniej nie mogłem znaleźć w nim odpowiedzi. Po ponownym zapoznaniu się znalazłem sposób na rozwiązanie problemu... także do zamknięcia. Ten post edytował Destise 3.09.2011, 21:18:50 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zobacz do tematów podczepionych
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 22.02.2011 Skąd: Sierpc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przy tworzeniu tabeli w bazie danych, ustaw kodowanie na: utf8_unicode_ci.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 126 Pomógł: 5 Dołączył: 17.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 19:48 |