![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 3.09.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Siema. Ostatnio zrobiłem swój generator. Dopiero zaczynam zabawe z JS. generator jest tu:
http://generator.hsms.pl Mam parę pytań jak co zrobić. 1. Mam w generatorze na górze wybór bannerów. Gdy zmieni się banner, strona się zmienia. Chciałbym aby zmiana bannerów nie wymagała zmiany strony tylko w wygenerowanym tekscie wyświetlał się link do bannerów których użytkownik wybrał. 2. Jak zrobić podgląd jak wygenerowany kod będzie wyglądał? 3. Chciałbym zrobić radio "Tak" i "nie" a gdy się da tak, dodaje jakiś obrazek/banner a jak nie, to nie dodaje nic. 4. To już nie aż tak konieczne ale też chciałbym coś takiego wrzucić. Jak zrobić że ktoś wpisuje swój nick, i po tym pojawia się on na załączonym obrazku? Z góry dzięki za szybką odpowiedź... jestem zielony w JS. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. pobierz dane przez ajax? (nie wiem co popierasz)
2. pobierz opcje, wgraj obrazek, dodaj w nim tekst innerHtml. 3. if(input_value){alert(jest zmienna);} 4. patrz punkt 2 Masz podstawy JS? Może zainteresuj się jQuery, nie bedziesz musiał tyle kombinować, ewentualnie do generowania podglądu, jeśli nie php/ajax ,to użyłbym canvas. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 23:03 |