![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 17.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
czy jest możliwość by mysql dał znać jakoś skryptowi js, że wartość jakiegoś konkretnego pola została zmieniona? chodzi o to, by ajax nie odpytywał co 1s mysql SELECT'em bo to zarzyna przeglądarkę i serv, a tylko wtedy, gdy wartość została zmieniona z góry dzięki za odpowiedź |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Nie.
Poczytaj o push ajax albo o websocketach. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 17.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzięki za zainteresowanie
o push ajax już tyle się naczytałem, ale nie potrafię znaleźć rozwiązania mojego problemu. Z tego co znalazłem to wszystko znosi się do odświeżania mysql co mnie nie interesuje... już nie wiem co mam zrobić |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 450 Pomógł: 135 Dołączył: 18.11.2010 Skąd: Wschowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie kojarzę sposobu, aby baza dawała znać skryptowi, że coś uległo zmianie...
Ale idąc w stronę optymalizacji, możesz zamiast zapytania SELECT użyć czegoś takiego:
W odpowiedzi dostaniesz informację o rozmiarze poszczególnych tabel. Gdy wielkość się zmieni oznacza to że baza była modyfikowana - wtedy możesz użyć selecta. Innego pomysłu nie mam... -------------------- “ Computers are good at following instructions, but not at reading your mind. ” - Donald Knuth |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 30 Dołączył: 5.05.2007 Skąd: Mannheim Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam !
To co chcesz osiagnac, jest mozliwe, ale przy okazji mocno skomplikowane technicznie. Musisz do tego uzyc "MySQL Message API". Zycze powodzenia i daj znac jezeli sobie poradzisz Pozdrawiam -------------------- Flash Flex PHP JAVA RED5 http://www.easyweb24.net
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 3 Dołączył: 19.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moze trigger, ktory zrzuca potrzebne dane do pliku (jak statystyki lub wartosc ktora za kazda zmiana jest inkrementowana) w polaczeniu z rozwiazaniem o ktorym mowi wookieb?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 18:21 |