![]() |
![]() |
-tokan- |
![]()
|
Goście ![]() |
mam taki plik:
Czy skrypcik jest poprawny? A jeżeli tak to skąd błąd: Fatal error: Call to undefined function: mcrypt_encrypt() in c:\usr\krasnal\www\m\plik.php on line 6 czy wynika on z nieprawidłowych opcji w php? konfiguracja pod KrasnalServ. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Przecież php mówi wyrażnie, że brak funkcji mcrypt_encrypt" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual. Funkcje te są dostepne po ich zainstalowaniu w środowisku. Szczegóły: http://pl2.php.net/manual/pl/ref.mcrypt.php
-------------------- |
|
|
-tokan- |
![]()
|
Goście ![]() |
skopiowłem ten plik libmcrypt.dll , zmieniłem w php.ini teraz to mi się apache sypie
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 677 Pomógł: 89 Dołączył: 31.08.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W php.ini:
Kod extension=php_mcrypt.dll
-------------------- |
|
|
-Guest- |
![]()
|
Goście ![]() |
extension=php_mcrypt.dll To już mam. Jak to usune to krzyczy że nieznana funkcja, a jak jest to się sypie ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 677 Pomógł: 89 Dołączył: 31.08.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No i jeszcze musisz mieć plik php_mcrypt.dll w katalogu extensions (zdefiniowany z php.ini w linijce z extension_dir).
-------------------- |
|
|
-tokan- |
![]()
|
Goście ![]() |
Cytat(mls @ 2004-06-25 13:17:08) No i jeszcze musisz mieć plik php_mcrypt.dll w katalogu extensions (zdefiniowany z php.ini w linijce z extension_dir). Też jest, podejrzewam że to wina Krasnala ale pewności nie mam. Jak możecie to linki do instalki php i MySql w jednym, może spróbuje pod czymś innym. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 03:46 |