![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 10.06.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Cos mi w powyższym kodzie się sypie. problem jest z Pokazywaniem czy sa nowe wiadomości czy nie. Jak nie ma ciacha to pokazuje ilość nowych wiadomości taka jaka jest w pliku $_SESSOION.'_msg.dat'. Chciałem by przez jakiś czas się owa informacja pokazywała. Do momentu kiedy nie wejdzie w link Wiadomości. Gdy odwiedzi tą stronę, nowe wiaomości zostają przeczytane... Może radzicie inne zmienne zapisać ? No sam już nie wiem, wszystko jako tako działa, poza właśnie tym jednym mankamentem. Ten post edytował Mappet 25.06.2004, 12:34:19 -------------------- Pozdrawiam
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 2.04.2004 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sposób trochę dziwny.........jeśli po 3 godzinach i jedej sekundzie po poprzednim zalogowaniu wpadniesz na strone to ciacho już umrze, czyli zginie zapis o poprzednej ilości postów......
ja bym ciacha wywalił lepiej dodaj do postów inforamcje czy był czytany i czy nie jest nowy : id_postu|od_kogo|treść|data|godzina|0|1| pierwsza liczba(0) to czy był czytany druga(1) czy jest nowy 0 (tak) , 1 (nie) gdy odczytasz list to zmnieniasz pierwszą liczbę, a jak logujesz się to zmieniasz drugą jak chcesz to ulepszyć do dodaj pogrubienia gdy list jest nowy, a kursywę gdy nie czytany...... pomyśl nad tym..... -------------------- strona powinna być: przejżysta, czysta, lekka, funkcjonalna...........na końcu cenię wygląd...
only scripts... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 10.06.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cały czas zastanawiam się nad pomysłem dodawania do bazy danych, dwoch dodatkowych pól. Lecz w chwili wolnego czau, napisałem trochę inny skrypt, jak narazie działa. Musze jeszcze pomyśleć czy nie dodać czasu na kilka dni, lub dzień...nie wiem zobaczę jeszcze..to jest wersja beta.
-------------------- Pozdrawiam
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 2.04.2004 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czyli chcesz aby cookie zylo 12 godzin
![]() moze lepiej w pliku usera dodac ile mial poczty przed logowaniem ![]() -------------------- strona powinna być: przejżysta, czysta, lekka, funkcjonalna...........na końcu cenię wygląd...
only scripts... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 97 Pomógł: 0 Dołączył: 10.04.2002 Skąd: Pruszków Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
a nie lepiej zapisywac date ostatniego logowania
oraz date dodania wiadomosci i jesli data logowania jest mniejsza od daty wiadomosci wtedy (wiadomosc nie przeczytana) -------------------- Centrale telefoniczne VOIP - www.astrocom.pl
VOIP |
|
|
![]()
|
|
też miła opcja.........
sposobów jest wiele.......ale wydaje mi się, że ta z ciachami jest najgorsza (to jest moje zdanie) -------------------- strona powinna być: przejżysta, czysta, lekka, funkcjonalna...........na końcu cenię wygląd...
only scripts... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 17:06 |