![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 28.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Panie/Panowie problem jest:
mam myślę standardowo zrobioną autoryzację czyli: Kod $auth = Zend_Auth::getInstance(); $options = Zend_Registry::get('options'); $adapter = new Zend_Auth_Adapter_Ldap(array("server1"=>($options['ldap'])), $request->getPost('login'), $request->getPost('haslo')); $result = $auth->authenticate($adapter); potem na stronie pewna operacja wymaga ponownego podania hasła i sprawdzenia czy ludek jest w domenie, czyli mam tam podobny kod co powyżej. (poprostu osoba nadzorująca zalogowanego potwierdza wprowadzone przez niego dane podając swój login i hasło do domeny) Ale jak się nadzorca walnie w haśle, to oczywiście stronka przestaje działać bo $auth to singleon i się nadpisuje. Jak zrobić na stronce ponowne sprawdzenie bez utraty danych o zalogowaniu tego który pracuje na aplikacji? udało mi się, po goglowaniu okazało się że Zend_Auth_Adapter ma też metodę authenticate Kod $options = Zend_Registry::get('options'); $adapter = new Zend_Auth_Adapter_Ldap(array("server1"=>($options['ldap'])), $request->getPost('login'), $request->getPost('haslo')); $result = $adapter->authenticate($adapter); to się nazywa zrobić sobie dobrze |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 93 Pomógł: 11 Dołączył: 27.10.2010 Skąd: Kutno/Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 10:23 |