![]() |
![]() |
--Olka-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam,
bardzo proszę o pomoc przy rozwiązaniu pewnego problemu przy zmianie ereg_replace na preg_replace niestety nie potrafię tego poprawnie zmienić , dokładnie chodzi mi o taki kod : $strXML .= "<set name='" . ereg_replace('&', 'and', $products['products_name']) . "' value='" . $products['products_viewed'] . "' color='" .getFCColor() . "' link='" . urlencode("categories.php?action=new_product&pID=" . $products['products_id']) . "'/>"; z góry dziękuje za udzieloną pomoc ,pozdrawiam Ola |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
poczytaj o wyrażeniach regularnych - na necie jest masa materiałów i poradników o tym zagadnieniu a opis samej funkcji znajdziesz w manualu
Ten post edytował CuteOne 1.09.2011, 14:15:19 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 1 Dołączył: 29.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja za miast ereg_replace, dał bym str_replace
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 355 Pomógł: 50 Dołączył: 20.08.2007 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dokładnie, w tym przypadku nie ma sensu używać preg'a, bo zamieszniasz konkretny string, ale jeżeli już koniecznie chcesz to
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 20:09 |