![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 311 Pomógł: 13 Dołączył: 7.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Robię skrypt, który będzie serwował pliki testowe o równych rozmiarach (5, 10, 50, 200MB itp) użuytkownikom, chcącym przetetsowac transfer na mój serwer. Stwierdziłem, że nie ma sensu trzymac ich wszystkich na dysku. Można przecież przygotować je po kliknięciu w linka i wysyłać użytkownikowi. Do tej pory udało mi się stworzyć tylko taki kod:
Zastanawiam się, <--- Co wpisać tutaj --> tak, żeby serwer generował ciąg znaków o określonej długości (np. 50 mb) z uzyciem /dev/urandom Ten post edytował ksysinek 1.09.2011, 11:55:36 -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 165 Pomógł: 5 Dołączył: 10.07.2008 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dużo będziesz miał takich plików? Dużo użytkowników będzie z tego korzystać? Zastanawiam się, czy takie generowanie za każdym razem nowego pliku ma sens, bo to jednak generuje za każdym razem jakieś obciążenie dla serwera. Co jeśli kilkunastu użytkowników w tym samym czasie wywoła test z plikiem 500 MB?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 311 Pomógł: 13 Dołączył: 7.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dużo użytkowników nie będzie więc serwer się nie zawiesi, spokojnie. Plików będzie w sumie kilka GB ale na kilku rożnych stronach (vhostach) dlatego powielanie tych danych byłoby bez sensu. A plik chciałbym nazwać "nazwa_vhosta.ilośb_mb" dlatego widzę sens w robieniu skryptu.
Wpdałem na taki pomysł: Po header(...); dodałem: a $count podstawiam odpowiednią ilość bloków. Temat do zamknięcia. Pozdrawiam Ten post edytował ksysinek 4.09.2011, 20:58:35 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 22.06.2025 - 05:16 |