![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 0 Dołączył: 2.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moj problem polega na tym ze nie do konca wiem jak rozwiazac problem przechowywania danych. Mam stworzona funkcje ktora sprawdza czy np login widnieje w bazie danych. I gdy jest w bazie to pojawia sie alert ktory wyrzuca komunikat. Zalezy mi na tym aby po kliknieciu "OK" dane wprowadzone do innych textboxow takich jak np imie, nazwisko telefon sie nie kasowaly a tylko pole gdzie jest login byłoby czyste. Nie wiem do końca w jaki sposób to rozwiazać. Bede wdzieczny za pomoc.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Albo wysyłasz formularz via AJAX, albo wstawiasz go do sesji potem uzupełniając pola, albo trzymasz w sessionStorage.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 450 Pomógł: 135 Dołączył: 18.11.2010 Skąd: Wschowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja także robiłem za pomocą localstorage(HTML5).
http://diveintohtml5.org/storage.html |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 0 Dołączył: 2.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A ktora opcja jest lepsza??
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 450 Pomógł: 135 Dołączył: 18.11.2010 Skąd: Wschowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm... najlepsza...
całkowicie subiektywnie odpowiem że AJAX |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 12:49 |