![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: 27.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam problemy z konfiguracją tego pluginu (http://justboil.me/tinymce-images-plugin/) i nie wiem co jest nie tak.
Robiłem po kolei tak: 1. Ściągnąłem plik. 2. Skopiowałem cały folder do folderu: tiny_mce/plugins/ 3. skonfigurowałem skrypt : <script language="javascript" type="text/javascript" src="modules/tiny_mce/tiny_mce.js"></script> <script language="javascript" type="text/javascript"> tinyMCE.init({ // General options mode : "exact", elements : "input_text", theme : "advanced", plugins : "jbimages,pagebreak,style,layer,table,save,advhr,advimage,advlink,emotions,i espell,insertdatetime,preview,media,searchreplace,print,contextmenu,paste,directi onality,fullscreen,noneditable,visualchars,nonbreaking,xhtmlxtras,template,wordco unt,advlist,autosave", // Theme options theme_advanced_buttons1 : "jbimages,|bold,italic,underline,strikethrough,|,justifyleft,justifycenter,j ustifyright,justifyfull,styleselect,formatselect,fontselect,fontsizeselect", theme_advanced_buttons2 : "pastetext,pasteword,|,search,replace,|,bullist,numlist,|,outdent,indent,blo ckquote,|,undo,redo,|,link,unlink,image,cleanup,help,code,|,insertdate,inserttime ,preview,|,forecolor,backcolor", theme_advanced_buttons3 : "tablecontrols,|,hr,removeformat,|,sub,sup,|,charmap,iespell,advhr,|,print,| ,fullscreen", theme_advanced_toolbar_location : "top", theme_advanced_toolbar_align : "left", theme_advanced_statusbar_location : "bottom", // Use browser preferred colors for dialogs. browser_preferred_colors : true, detect_highcontrast : true, relative_urls : false, // Style formats style_formats : [ {title : 'Bold text', inline : 'b'}, {title : 'Red text', inline : 'span', styles : {color : '#ff0000'}}, {title : 'Red header', block : 'h1', styles : {color : '#ff0000'}}, {title : 'Example 1', inline : 'span', classes : 'example1'}, {title : 'Example 2', inline : 'span', classes : 'example2'}, {title : 'Table styles'}, {title : 'Table row 1', selector : 'tr', classes : 'tablerow1'} ], //Replace values for the template plugin template_replace_values : { username : "Some User", staffid : "991234" } }); </script> 4. Ustawiłem w pliku config katalog: $config['img_path'] = '/modules/articleImages'; Teraz jeszcze małe wyjaśnienie, zarządzanie plikami jest przez direct admina więc rozkład katalogów wygląda: ../public_html później katalog domeny cms2 a następnie katalog w którym jest tiny modules cała ścierzka: ../public_html/cms2/modules/tiny_mce/plugins/jbimages kiedy próbuję zgrać jakiś plik, to w okienku pojawia mi się lokalizacja z jakiego miejsca pochodzi plik html owy który jest interfacem tego uploadera i ścieżka wygląda tak: www.domena.pl/modules//tiny_mce/plugins/jbimages/dialog.htm chcę zgrać te elementy do katalogu modules/articleImages co oznacza że chyba dobrze podałem ścieżkę w kofingu jednak wyskakuje mi wiadomość że niestety ale za długo się ładuje i coś jest nie tak a jak patrzę po szczegółach to błąd 404 CO JEST DO CHOROBY NIE TAK ![]() ![]() Może korzystacie z jakiegoś lepszego uploadera dla TinyMCE proszę o pomoc bo już nie daję rady nerwowo ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 568 Pomógł: 192 Dołączył: 7.03.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A z jakiego ty korzystasz uploadera?
A sory nie doczytałem tematu. Jak dla mnie ten plugin to kicz, bo tak naprawdę powinieneś mieć filemanagera. Ja sobie taki napisałem i działa nieźle, ale w sieci masz o wiele więcej lepszych za free. Ten post edytował potreb 31.08.2011, 18:44:10 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: 27.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w pierwszym zdaniu podaję linka http://justboil.me/tinymce-images-plugin/ plugin nazywa się JustBoil Images (to jest w tytule tematu)
a jaki polecasz? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.06.2025 - 22:06 |