![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-Daxis- |
![]()
|
Goście ![]() |
Cześć
Mam takie oto wyrażenie:
Niestety wygląda na to że nie mogę użyć $1 odwołując się do funkcji rgb2hex, może mi ktoś jakoś pomóc to naprawić? ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skorzystaj z preg_replace_callback():
Chyba jakoś tak. Choć wydaje mi się, że problemem może być wyrażenie regularne. Wcześniej spróbuj zamiast $this->rgb2hex($1) użyć $this->rgb2hex(\1). Ten post edytował mortus 30.08.2011, 20:58:54 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 123 Pomógł: 32 Dołączył: 9.09.2010 Skąd: Brzeg Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz również użyć modyfikatora e.
Ten post edytował Magic WWW 30.08.2011, 21:18:08 |
|
|
-Daxis- |
![]()
|
Goście ![]() |
Skorzystaj z preg_replace_callback():
Chyba jakoś tak. Choć wydaje mi się, że problemem może być wyrażenie regularne. Wcześniej spróbuj zamiast $this->rgb2hex($1) użyć $this->rgb2hex(\1). Niestety zamiana $1 na \1 nie pomaga, dalej wywala błąd, natomiast to co podałeś z preg_replace_callback wypluwa Kod Fatal error: Using $this when not in object context Możesz również użyć modyfikatora e. Kod Niestety to również nie działa [code]Parse error: syntax error, unexpected '[' |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 798 Pomógł: 307 Dołączył: 13.05.2009 Skąd: Gubin/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod $post = preg_replace('#\[COLOR=rgb\((.*)\)\]#', '[color=#\'.$this->rgb2hex($1).\']', $post); ? Ogólnie to powiedz dokładniej co chcesz zrobić, bo nie wiem czy ty chcesz żeby ten kolor od razu ci zamieniło, czy chcesz tylko przekazać kolor, a w pliku masz html mieszany z php i tam się to wyświetla, czy coś, bo tak to ciężko stwierdzić co chcesz zrobić.. Ten post edytował by_ikar 31.08.2011, 09:29:28 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 05:18 |