![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 216 Pomógł: 0 Dołączył: 9.08.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam, natknolem sie na problem zwiazany z warstwami i JS. Mianowicie,
na stronie mam taki kod... mam 4 linki odwolujace sie do kazdego z tych elementow, tzn... i funkcja pokaz() Kod function pokaz( co ) { el = document.getElementById( "lay[" + co + "]" ); if (el.style.display == "block") { hideAll(); el.style.display = "none"; } else { el.style.display = "block"; } } i wszystko jest ladnie, warstwy sie pokazuja, ale chce osiagnac taki efekt, ze klikajac na link, uaktywnia sie div o podanym id, a reszta sie chowa... probowalem uzyc funkcji Kod function hideAll() { for( i=0; i<1000; i++ ) { tmp = document.getElementById( "lay[" + i + "]" ); tmp.style.display = "none"; } } lub probowalem tez Kod function hideAll() { while ( tmp = document.getElementById( lay ) ) { tmp.style.display = "none"; } } i glownie to chodzi mi o to, zeby jakis text dynamicznie sie zmienial, i wykombinowalem do tego warstwy. Js ucze sie od kilku dni, wiec prosze nie bijcie ;] Ten post edytował Ace 25.06.2004, 11:59:52 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 2.04.2004 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie wiem czy jestem staroświecki ale ja wolę używać :
po drugie : po co return false - nie sądze że oto chodzi, ale nigdzie nie widzałem tej frazy w takim miejscu. przejdzmy do sprawy głównej : aby ukryć wszystkie użyj funkcji : Kod function wszystko() { var max = 'liczba obiektów' /* myślę że używasz php czy czegoś takiego więc w wal : var max = <?php echo $max; ?> */ for( i = 0; i < max; i++) { document.getElementById('nazwa'+i).style.visibility = 'hidden'; } }; dopiero po tym wklep funkcję odnośnie pokazywania jednego div'a, lub połącz je, np tak: Kod function pokaz(id) {
var max = <?php echo $max; ?>; for( i = 0; i < max; i++) { if ( i != id ) { document.getElementById('nazwa'+i).style.visibility = 'hidden'; } else { document.getElementById('nazwa'+i).style.visibility = 'visible'; } } } -------------------- strona powinna być: przejżysta, czysta, lekka, funkcjonalna...........na końcu cenię wygląd...
only scripts... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.08.2025 - 22:13 |