![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 6.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam takie pytanie czy istnieje jakis sposob zeby zachowac wczesniej wporwdzanone dane do formularza przy reloadzie?? tzn mam taka strone na ktorej sa 2 listy (ladowane za pomoca funkcji reload) jedna wyswietla dostepne fora a druga uzytkownikow do nich przypisanych (ta lista zmienia sie dynamicznie w momencie wyboru forum). do tego mam 2 pola opis i data - ktore sa wprowadzane przez uzytkownika oraz button - submit bo ktorego kliknieciu dane forum, uzytkownik, opis, data sie zapisuja do bazy Problem polega na tym ze jezeli uzytkownik wpisze opis i data a nastepnie - rozmysli sie i zmieni forum - dane opis oraz data 'znikaja'. Jak moge je zachowac zeby przy reloadzie forum i uzytkownikow nei trzebabylo ponownie wpisywac opisu i daty. kod wyglada mniej wiecej tak: CODE
Prosilabym o jakies sugestie bo juz siedze nad tym 3dzien i nie potrafie nic z tym zrobic Ten post edytował paula1710 29.08.2011, 22:44:28 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wstaw bbcode [ php ] [ /php ] bo czytać się tego nie da
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 365 Pomógł: 8 Dołączył: 16.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
localStorage
Przykład z jednej z moich aplikacji:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wszystkie przeglądarki go obsługują lepszym rozwiązaniem są ciacha
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 6.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
niestety jestem kompletnym 'laikem' jezlei chodzi o Jave wiec niestety nie zawiele z tego rozumiem. :/ Cytat(CuteOne) Nie wszystkie przeglądarki go obsługują lepszym rozwiązaniem są ciacha cookies tzn jak?? szczerze to wiem ze musze gdzie ten opis i date przypisac... ale jak to zapamietac?? probowalam przez i fakt zapisuje do posta ale jak tylko zmieniam forum wszystko sie 'resetuje'. pomysly mi sie skonczyly... pomozcie prosze. |
|
|
![]()
|
|
google -> js cookie
google -> php cookie google -> php update cookie |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 365 Pomógł: 8 Dołączył: 16.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
localStorage ogranicza się do 3 funkcji
"Nie wszystkie przeglądarki go obsługują lepszym rozwiązaniem są ciacha" wg mnie: Ciacha - ciężkie operowanie ciachami A jeśli chodzi o to, że nie wszystkie przeglądarki nie obsługują - jeśli ktoś używa statej przeglądarki, to niech wpisuje coś jeszcze raz i tak nie wie o możliwości uniknięcia tego, btw: korzystająć ze starej przeglądarki sam nie wie co traci. Z obsługą nie jest źle, a będzie lepiej. Warto się tym zainteresować, bo nie trzeba się dużo uczyć a możliwości ogromne. PS: localStorage to JavaScript, a nie Java |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 05:18 |