![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 87 Pomógł: 3 Dołączył: 3.04.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
witam,
szukam skryptu uploadu plików, mam jednak pewne zalożenia. -po wybraniu pliku (chodzi konkretnie o zdjęcia) foto załaduje się od razu obok (jquery) -przesłanie pliku nastąpi dopiero po wysłaniu formularza. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 28.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-przesłanie pliku nastąpi dopiero po wysłaniu formularza. A może nastąpić przed wysłaniem formularza? -------------------- ....
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 87 Pomógł: 3 Dołączył: 3.04.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
A może nastąpić przed wysłaniem formularza? W zamyśle miałem coś takiego, że wybrany obrazek ładuje się obok, można go zmienić, a jeśli już jesteśmy pewni decyzji, klikamy edytuj zmiany, wraz z obrazkiem następuje update pól w bazie danych. ale skoro już coś masz, możesz pokazać ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 6.09.2011 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proponuje rozwiązanie uploadify. Dzięki metodzie onComplete można za pomocją jQuery pokazać podgląd obrazka, a jak nam się nie podoba, wgrać kolejny.
Jako folder uploadu obrazków proponuje jakiś folder tymczasowy, który będzie opróżniany skryptem codziennie. Dopiero po przesłaniu formularza z innymi danymi, wgrany obrazek przenieść już do docelowego folderu. Sam korzystam z takiego rozwiązania w swoim autorskim sklepie internetowym. Poniżej rozwiązanie przykładowe: Gdzieś w kodzie html: I kod jQuery dla uploadify:
Oczywiście jest to bardzo uproszczona budowa. Należy ja odpowiednio rozwinąć, aczkolwiek działa. Plik upload.php dostępny w paczce z uploadify. -------------------- Jeżeli debugowanie to proces usuwania błędów, to programowanie musi być procesem ich tworzenia.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.06.2025 - 19:57 |