![]() |
![]() |
-jol- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam jaka jest komenda do odpalania plikow php w tle na debianie odpowiednik c:/php/php.exe parametry ...
? szukam i nie moge znalezc ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 339 Pomógł: 3 Dołączył: 15.10.2008 Skąd: Internet Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat /usr/local/bin/php parametry ... lub: Cytat php parametry ...
Ten post edytował desavil 28.08.2011, 13:17:13 -------------------- "Nie ma głupich pytań, są tylko głupie odpowiedzi."
Pomogłem?? Kliknij "Pomógł" :) Dzięki! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 006 Pomógł: 111 Dołączył: 23.07.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
AJAX lub CRON.
Ten post edytował IceManSpy 28.08.2011, 13:40:32 -------------------- |
|
|
-jol- |
![]()
|
Goście ![]() |
on zrobilem sobie
Kod php /var/www/plik.php & i uruchomil sie w tle w pliku mam petle while bez konca, istnieje teraz mozliwosc ze jak sie wyloguje z ssh to pliczek dalej bedzie smigac w tle? bo na chwile obecna niestety tez sie wylacza wraz z moim wylogowaniem, nie moge uzyc crona ze wzgledu na to ze tam sa okreslone godziny w petli o ktorych sie ma cos robic, to sa rozne godziny wiec nie ma sensu dawac do crona i co 5 minut wywolanie |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 339 Pomógł: 3 Dołączył: 15.10.2008 Skąd: Internet Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli nie masz zainstalowanego screena, a pewnie nie masz to użyj najpierw:
apt-get install screen A później: screen php /var/www/plik.php Przytrzymaj: lewy CTRL + A + D (po kolei wciskaj i trzymaj je) Jak będziesz chciał wyłączyć to: killall -9 screen -------------------- "Nie ma głupich pytań, są tylko głupie odpowiedzi."
Pomogłem?? Kliknij "Pomógł" :) Dzięki! |
|
|
-jol- |
![]()
|
Goście ![]() |
super, baedzo mocno dziekuje, smiga pieknie
![]() |
|
|
-jol- |
![]()
|
Goście ![]() |
a jak moge przez ssh sprawdzic czy
Kod screen php /var/www/plik.php jest aktyny?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.08.2025 - 23:12 |