![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 28.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Problem który przewijał się już mnóstwo razy, a mimo to nie moge znaleźć odpowiedzi. Wydaje mi sięl, że może chodzić o cudzysłowia jednak próbowałem już chyb wszystkiego:
$zapytanie = @mysql_query("START TRANSACTION; INSERT INTO klient SET id_klient=null, imie='".$this->imie."', nazwisko='".$this->nazwisko."', telefon_stacjonarny='".$this->telefon_stacjonarny."', telefon_komorkowy='".$this->telefon_komorkowy."', miasto='".$this->miasto."', kod_pocztowy='".$this->kod_pocztowy."', adres='".$this->adres."', pesel='".$this->pesel."'; INSERT INTO hasla SET id_klient=null, haslo='".$haslo_hash."'; Commit; "); Zarówno po przekazaniu zmiennych do obiektu, jak i po hashowaniu hasla, wszedzie dodalem addslashes. Dostaje błąd You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'INSERT INTO klient SET id_klient=null, imie='moje_imie', nazwisko='moje_nazwisko',' at line 2 Wklepywałem te same dane tą samą komendą ręcznie z konsoli SQLa oraz PHPmyAdmina i wszedzie działało. Co może być nie tak? pozdrawiam i dziekuje za pomoc |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Problem polega na tym, że nie ma możliwości wykonania kilku zapytań sql rozdzielonych średnikiem poprzez jednorazowe użycie PHP-owej funkcji mysql_query(). Trzeba te zapytania wykonać osobno:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 28.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuje uprzejmie, lece spróbować
![]() Jeszcze raz dziękuje - wszystko działą jak należy |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 03:16 |