![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 107 Pomógł: 1 Dołączył: 23.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodzi mi o taki efekt: klikam sobie w jakiś element pojawia się Div z dodatkowym submenu, następnie chcę klikając drugi raz gdziekolwiek ten div co się pojawił zniknął.. Jak takie coś uzyskać
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 283 Pomógł: 34 Dołączył: 21.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Free Web Tools - narzędzia dla programistów, webdeveloperów i specjalistów seo...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 107 Pomógł: 1 Dołączył: 23.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a mógłbyś wyjaśnić dokładnie co robi stopPropagation()
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 283 Pomógł: 34 Dołączył: 21.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Gdybym nie umieścił stopPropagation(), a następnie kliknął w menu, to submenu natychmiast by się schowało (nawet byś nie zauważył) ponieważ by się odpaliło zdarzenie przypisane do <html> (które ma za zadanie chować menu).
Dzięki stopPropagation() zdarzenie przypisane do <html> już się nie odpali, bo zostaje zatrzymane (ono, jak i wszystkie inne zdarzenia następujące po nim). Generalnie nie jestem pewien czy ta metoda zawsze odpowiada. Ja robiłem takie menu parokrotnie wykorzystując setTimeout(), ale już nie pamiętam z jakiego powodu, może z głupoty. ![]() @down No to już się spotkałeś. ![]() Ten post edytował nmts 28.08.2011, 12:07:50 -------------------- Free Web Tools - narzędzia dla programistów, webdeveloperów i specjalistów seo...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@maniutek08: jeśli Cię w miarę interesują zdarzenia to koniecznie przeczytaj: http://webhelp.pl/artykuly/obsluga-zdarzen-w-przegladarkach/
@nmts: Szczerze nie spotkałem się, żeby przypisywać zdarzenie onclick do html. Lepiej przypisać do body, ew. do document lub window, z tym, że tu też nie jestem pewien. http://reference.sitepoint.com/html/event-attributes/onclick -------------------- |
|
|
![]()
|
|
@nmts rzeczywiście stopPropagation() jest lekiem na ten problem..
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 13:08 |