![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 66 Pomógł: 1 Dołączył: 22.06.2009 Skąd: Londyn, UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam dwie tabele: products - id, name products_quote_info - id, product_id, key, value Produkty maja po kilka rekordow w tabeli products_quote_info, potrzebuje wyciagnac teraz te produkty ktore dla przykladu: Cytat key = "product" value = "post" ORAZ key = "place" value = "indoor" Jesli jakis z tych warunkow sie nie zgadza, ma nie zwracac tego produktu. Ogolnie chodzi o to, ze w tej drugiej tabeli jest cos na wzor specyfikacji, potrzebuje wyciagnac produkty ktorych specyfikacja jest dokladnie taka jaka potrzebuje. Prosze o pomoc. Dziekuje |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
O INNER JOIN słyszał?
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 66 Pomógł: 1 Dołączył: 22.06.2009 Skąd: Londyn, UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Juz próbowałem, sam INNER JOIN mi tu chyba nic nie pomoże.
Probowalem cos takiego:
Ale oczywiście to nie działa, ale może zrozumiesz o co mi chodzi po przeczytaniu SQL. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 153 Pomógł: 41 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pisane z glowy, wiec pewnie sa byki
![]()
|
|
|
![]()
|
|
Działa!
![]() Pełne rozwiązanie:
Szczerze powiedziawszy myślałem nad tym rozwiązaniem, ale myślałem ze samo SQL sobie poradzi bez podawania jej ilości argumentów. Ten post edytował paxton 26.08.2011, 13:50:55 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.06.2025 - 02:55 |