![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 18.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
otóż chciałbym wywołać funkcję w taki sposób: Kod if ($(".textNapisz").val().length >= 160) { function BigSize(); } else{ function SmallSize(); } }); tylko, że te funkcje BigSize i SmallSize są w pliku bigSmall.js właśnie to co wkleiłem to nie działa, nawet jak wywalę function, też nie działa, więc czy da się jakoś wywołać te funkcje?? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Trzeba skrypt podpiąć pod jakieś zdarzenie (np. keyup), a plik z funkcjami BigSize() i SmallSize() dołączyć wcześniej.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 18.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zrobiłem tak i nie działa, zobacz, to jest HEAD html:
Kod <script type="text/javascript" src="js/jquery-1.6.2.js"></script> <script type="text/javascript" src="js/jquery-ui-1.8.15.custom.min.js"></script> <link rel="stylesheet" href="css/style.css"> <script type="text/javascript" src="js/bigSmall.js"></script>//plik z funkcjami BigSize i SmallSize <script type="text/javascript" src="js/SprawdzanieNapisz.js"></script>//to jest plik z warunkiem IF - wywoływaniem funkcji z pliku bigSmall.js zawartość pliku SprawdzanieNapisz.js: Kod $(document).ready(function(){ $(".textNapisz").keyup(function(){ $(".znaki").html($(this).val().length); if ($(".textNapisz").val().length >= 10){ BigSize(); } else{ SmallSize(); } }); }); no i nie działa |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zainstaluj sobie Firebuga dla Firefoxa to wtedy będziesz wiedział, że nie domknąłeś nawiasu w linii
Jeśli to domknięcie nawiasu nie pomoże, pokaż nam plik z funkcjami BigSize() i SmallSize(). Mam nadzieję, że wiesz, kiedy skrypt jest uruchamiany? |
|
|
![]()
|
|
jeśli chodzi o tę linię to nie wiem o jakim nawiasie mówisz, bo ta linia kodu jest poprawnie wykonana, bo działa
|
|
|
![]()
|
|
jeśli chodzi o tę linię to nie wiem o jakim nawiasie mówisz, bo ta linia kodu jest poprawnie wykonana, bo działa Fakt, już od patrzenia w te literki niedowidzę. Polecam jednak zainstalować Firebuga i włączyć śledzenie skryptów. W konsoli będziesz miał wszystkie błędy wypisane. Kodu funkcji nadal nie pokazałeś. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 153 Pomógł: 41 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zamiast BigSize() i SmallSize(); dodaj tam jakies alerty i zobaczy czy w ogole tam wchodzi. Jesli tak to pokaz Nam te dwie funkcje, ktore chcesz wywolac,
|
|
|
![]()
|
|
proszę Was bardzo:
Kod $(document).ready(function(){ //efekt zmiany grafiki i szerokości textarea oraz formularza $(".big_small_napisz").toggle( function BigSize()//pierwsze kliknięcie { $(".big_small_napisz").addClass("duze_Male");//dodanie klasy duze_Male $(".napisz_form").not(":animated").animate({width:"740"}, 200);//animowanie szerokości $(".textNapisz").not(":animated").animate({width:"664"}, 200); }, function SmallSize()//drugie kliknięcie { $(".big_small_napisz").removeClass("duze_Male");//usunięcie klasy duze_Male $(".napisz_form").not(":animated").animate({width:"320"}, 200);//animowanie szerokości $(".textNapisz").not(":animated").animate({width:"244"}, 200); } ); //Zamykanie panelu Napisz -zmniejszenie i schowanie lewego panelu //cdn.. }); dodając alerty, działa Ten post edytował bogdanos 26.08.2011, 09:14:54 |
|
|
![]()
|
|
Ale przecież to nie są osobne funkcje, tyko callbacki metody jQuery .toogle():
|
|
|
![]()
|
|
dobra, to już sobie dam radę, dodam te funkcje do tego pliku co ma warunek, i będzie działać
a tak w ogóle, to szkoda, że nie działa taki sposób jaki próbowałem, martus, twoja propozycja nie działa jak trzeba, także zostanę już przy swoim (pierwsza linia) Ten post edytował bogdanos 26.08.2011, 09:44:46 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 11:21 |