![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 48 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
może ktoś widział jakąś aplikację, która rozwiązałaby mój problem. Otóż mam kierowcę, który codzienni musi odwiedzić ~20 miejsc w Poznaniu. Pracownik musi ułożyć mu trasę i tu pojawia się problem, bo przy takiej ilości punktów trudno zrobić to optymalnie - wiadomo nie każdy ma w głowie każdą uliczkę i trudno czasami ułożyć to w rozsądną trasę. Co by mi się przydało to jakaś nakładka na google maps, która pozwoliłaby mi umieścić np. 10 pinezek na mapie w miejscu danych ulic (może być ręcznie poprzez klikanie na mapie), żeby wizualizować rozkład tych punktów - może widzieliście coś takiego w sieci? Oczywiście jestem otwarty także na inne propozycje, które ułatwiłyby planowanie takiej trasy w jakiś wygodny sposób. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 180 Pomógł: 19 Dołączył: 4.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A zwykłe wyznaczanie trasy z dodatkowymi punktami podróży nie spełnia Twoich wymagań?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 48 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie do końca, gdyż chciałbym wyznaczyć kolejność tych punktów + poruszam się w pewnych ograniczeniach czasowych (w danym punkcie np. ktoś jest w tylko w pewnym przedziale czasowym) - nie pisałem już o tym aby nie komplikować sytuacji.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Wygeneruj KML-a w Earth/czymś innym i wczytaj go na podstronce JS-em. [;
Pinzeki możesz oznaczyć jak chcesz. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Wolał bym uniknąć pisania własnego oprogramowania ;-) Tym razem chodzi mi o coś dla "normalnego" użytkownika ;-)
O takiej ewentualności wiem, ale zdecydowałem zostawić ja na sam koniec. //edit Właśnie zauważyłem, że wchodząc w opcje "moje miejsca" mogę na mapie rozmieścić dowolną ilość pinezek, także to chyba rozwiązuje mój problem Ten post edytował athabus 25.08.2011, 13:11:49 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.06.2025 - 05:11 |