![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 70 Pomógł: 1 Dołączył: 2.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam problem z poprawnym zliczeniem rekordów z bazy:
Wynik dostaję jakby z pominięciem pierwszego warunku A chcę by działało to tak ze najpierw z wszyskich rekordów były pominiane rekordy których czas jest mniejszy $trwa a następnie by z tych jakie pozostały zliczone były tylko te które jako kraj maja wpisane Austria i Belgium. Jakieś sugestie co źle ? Ten post edytował bubusek 24.08.2011, 19:42:34 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jeżeli chcesz, żeby były POMIJANE to czas < '$trwa'
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 70 Pomógł: 1 Dołączył: 2.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pomyłka tam była już poprawiłem, miejsze ma pomijać. Ten zapis jest dobry ale w ogóle nie wykonuje mi tego warunku z czasem.
Natomiast jeśli użyję takiego kodu:
Wynik daje prawidłowy tak samo jeśli mam kod taki:
ale gdy mam te trzy warunki i połączenie z AND i OR to już nie dostaje takich wyników jak trzeba Ten post edytował bubusek 24.08.2011, 19:49:45 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Napisz mi:
- przykładowy czas z tej kolumny "czas" - przykładowy czas ze zmiennej $trwa edit: hmmm a czy COUNT nie musi występować w parze z GROUP BY.. podpisz or die(mysql_error()): $wynik3 = mysql_query("SELECT count(ile) as ile FROM xif WHERE czas >= '$trwa' AND (kraj='Austria' OR kraj='Belgium')") or die(mysql_error()); edit2: dodaj też nawisy "AND (kraj='Austria' OR kraj='Belgium')" Ten post edytował CuteOne 24.08.2011, 19:51:09 |
|
|
![]()
|
|
or die(mysql_error()); nie zwraca żadnego błedu.
natomiast () chyba to jest to czego brakowało (wynik wydaje się być już zdecydowanie bliżej prawidłowego) sprawdzę zaraz jeszcze dokładnie czy teraz wszystko gra i dam znać oraz odpowiednio nagrodzę ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 08:25 |