![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 9.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Czy jest jakiś sposób aby przenieść się na "podstronę" używając $_SERVER[PHP_SELF] bez utraty $_POST? Chciałbym aby przenosiło na $_SERVER[PHP_SELF]?strona=2 jednak nie traciło zmiennych $_POST. Próbowałem z $_SERVER['REQUEST_URI'] jednak to nie działa jak powinno (".$_SERVER[PHP_SELF].$_SERVER['REQUEST_URI']."?strona=2 zwraca strona.php/strona.php?strona=2 a przy dalszych dodaje, tzn. strona.php/strona.php?strona=2?strona=3, więc próbowałem bez PHP_SELF ale też nie wychodzi bo i tak nie pokazuje zawartości ze "?strona=2") a nie chce używać metody _GET bo dość dużo jest tych zmiennych i zwyczajnie źle to wygląda ![]() Jakieś pomysły? ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Wpakuj sobie zmienne do jakiegoś klucza z sesji, który jest tokenem. Przekaż go w URL i na początku modułu sprawdzaj, czy jest.
Jeśli tak, robisz przypisanie z sesji do POST. [; -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 9.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Właściwie to nigdy nie robiłem nic z Tokenami i nie wiem jak działają, znalazłem coś w googlach ale zupełnie nie mam pojęcia jak tego użyć
![]() Jakieś wskazówki? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Przeszukaj forum pod kątem tej frazy, bo chyba miesiąc temu opisywałem podobne rozwiązanie.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
-WielkiGRU- |
![]()
|
Goście ![]() |
Gdyby ktoś nadal potrzebował to jest rozwiązanie:
$_SERVER['PHP_SELF'] -> Pobiera adres wykonywanego skryptu. następnie dolączamy "?" aby załadować zmienne $_SERVER['QUERY_STRING'] -> Pobiera wszystkie zmienne z adresu po tym możemy dodać kolejne zmienne. w przykladzie &page=$i Pozdrawiam! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 13:11 |