![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 184 Pomógł: 14 Dołączył: 21.12.2010 Ostrzeżenie: (0%)
|
witam.
mam problem dotyczący pętli i nie mogę sobie poradzić otóż mam pętle while i posiada ona warunek, w pętli wykonywane jest zapytanie i chciałbym aby wynik zapytania był warunkiem pętli jak i warunkiem zapytania i miałoby się tak powtarzać aż pole w bazie danych będzie miało wartość 0. np chciałbym zrobić coś takiego
Niestety pętla robi się aż przeglądarka się zawiesi ^.^ Czy da się to jakoś logicznie zrobić ? Ten post edytował kill15 24.08.2011, 11:21:19 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ |
A czy $p kiedykolwiek będzie mniejsze bądź równe zeru?
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 500 Pomógł: 1 Dołączył: 29.09.2009 Ostrzeżenie: (0%)
|
zapytanie wykonaj przed pętlą a w pętli daj np. while($row = mysql_fetch_array($tresc_zapytania)) a w pętli do rekordów pobranych z bazy odnosisz się przez $row['nazwakolumny']
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 184 Pomógł: 14 Dołączył: 21.12.2010 Ostrzeżenie: (0%)
|
A czy $p kiedykolwiek będzie mniejsze bądź równe zeru? jeżeli uda wrzucić mi się wynik z zapytania w $p to tak ^.^ zapytanie wykonaj przed pętlą a w pętli daj np. while($row = mysql_fetch_array($tresc_zapytania)) a w pętli do rekordów pobranych z bazy odnosisz się przez $row['nazwakolumny'] Jaki to ma sens ? $p musi być też w zapytaniu warunkiem (IMG:style_emoticons/default/snitch.gif) Ten post edytował kill15 24.08.2011, 11:30:37 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ |
No to zacznij od tego. Jeżeli nie jesteś pewny czy kiedykolwiek trafisz na ten wynik, wykonuj while na pobieraniu danych (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) .
|
|
|
|
|
|
|
|
No to zacznij od tego. Jeżeli nie jesteś pewny czy kiedykolwiek trafisz na ten wynik, wykonuj while na pobieraniu danych (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) . jestem więcej niż pewny że w końcu dojdzie do 0 (IMG:style_emoticons/default/snitch.gif) Problem rozwiązany: miałem w tabeli id i id_parent i nie zauważyłem że przypisuje id_parent(tzn na przykładzie w moim 1 poście było by to tak że do $p przypisywalem id_parent zamiast id) ^.^ efektem tego bylo to że $p cały czas się nie zmieniało Ten post edytował kill15 24.08.2011, 12:02:42 |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 23.12.2025 - 22:24 |