![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 23.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie,
Sorry, teraz odświeżam ponownie stronę w IE i MENU działa poprawnie... ale slider dalej się sypie... przepraszam za mało trafny opis w temacie, ale mam nadzieje, że ktoś tutaj zajrzy. Sprawa dotyczy braku kompatybilności pomiędzy najnowszym IE a FF w sprawie odczytu czcionki w formie JS w pliku .php. Ale po kolei. Na stronie zastosowałem skrypt: Kod <script src="js/cufon-yui.js" type="text/javascript"></script> <script src="js/Engebrechtre_400.font.js" type="text/javascript"></script> <script type="text/javascript"> Cufon.replace('a.harlem', { color: '#fff', hover: { color: '#b0d200' } }); </script> W ten sposób czcionka w moim menu u góry będzie zamieniona na Engebrechtre_400.font.js, efekt można obejrzeć tutaj: Strona w trakcie modernizacji Nie ma żadnego problemu jeśli plik ma rozszerzenie .HTML, wtedy zarówno FF jak i IE, odpowiednio odczytuje kod. Utworzyłem sobie dział KONTAKT: Strona w modernizacji - Kontakt plik jest z rozszerzeniem PHP i zaczynają się problemy. FF odczytuje stronę w taki sposób jak chcę, natomiast IE już nie... nie dość że źle odczytuje MENU to w dodatku sypie się slider w jQuerry. Jakieś rady poza <IF IE> może mam jakieś błędy w kodzie? Dzięki i pozdrawiam. Ten post edytował drk 23.08.2011, 14:16:31 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 07:23 |