![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 73 Pomógł: 0 Dołączył: 4.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Utkwiłem w martwym punkcie, chce przynajmniej przetestować phpmailer.
Pobrałem stąd Przeczytałem to I nie wiem, co mam z tym zrobić, gdy włączam plik który utworzyłem przy okazji instrukcji wyskakuje: Kod Parse error: syntax error, unexpected T_CLASS in xampp\htdocs\testmailer\mail.php on line 2 Nie widzę tam też żadnego formularza... Czy rozpoznajecie, co źle robię? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 763 Pomógł: 117 Dołączył: 15.03.2010 Skąd: void Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jaka wersja PHP na serwerze? Być może masz 4.x, a PHPMailer wymaga 5.x
Dodatkowa lektura: http://forums.oscommerce.com/topic/237753-...tphp-on-line-1/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 73 Pomógł: 0 Dołączył: 4.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No ok(nie znalazłem tam rozwiązania problemu), jak dodać formularz, czy w ogóle jest potrzebny? Czemu nic nie ma w manualu na ten temat?
Kod $mail->Username = ""; $mail->Password = ""; Tu podać dane swojego konta e-mail, czy służy to do wprowadzania danych przez rejestrującego się użytkownika? Jeśli użytkownika, to co z formularzem?! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 763 Pomógł: 117 Dołączył: 15.03.2010 Skąd: void Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Username = wprowadź użytkownika serwera SMTP
Password = wprowadź hasło do serwera SMTP Formularz masz niżej -> przeszukaj cały plik, a zobaczysz, że masz tam pola typu <input ...> W każdym razie ja je widziałem - katalog test->index.php Wersja PHP jest aktualna? (v. 5.3.x) |
|
|
![]()
|
|
OK, taki plik istnieje, ale pomyliłeś się trochę, bo w katalogu "test_script".
Już się całkiem pogubiłem, po co tam tyle miejsc na te same dane? Jak to zainstalować w najprostszy sposób, wszystkie te pliki trzeba uzupełniać tymi samymi danymi? Mam odpalać rejestrację z tego katalogu "test_script"?! To chyba trochę bezsensu... Znalazłem wypowiedź że Cytat "PHPMAILER nie działa na windowsie (localhost+windows)" To prawda? Czemu? Ten post edytował IIFF 22.08.2011, 23:36:18 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Nie rozumiesz jednej ale za to bardzo ważnej sprawy.
PHPMailer służy do wysyłania maili. Dla PHPMailer żaden formularz nie jest potrzeby. To ty określasz co wysyłasz przy pomocy PHPMailer. Możesz sam określić treść maila, możesz sam określiśc do kogo coś wysyłasz. Możesz też te dane pobrać z jakiegoś formularza, który sam utworzysz. PHPMailer to nic nie interesuje. To jest w Twoim interesie. Jeśli więc potrzebujesz tylko formularz z jednym polem to zrób tylko z jednym polem. Jak potrzebujesz z 1000 pól to zrób z 1000 pól. A jak nie potrzebujesz w ogóle to nie rób w ogóle. Cytat Znalazłem wypowiedź że Albo wyrwałeś zdanie z większego kontekstu albo coś źle zrozumiałeś.Cytat "PHPMAILER nie działa na windowsie (localhost+windows)" To prawda? Czemu? Jak dla PHPMailer zapodasz poprawne dane do skrzynki to on z tego skorzysta niezależnie od systemu czy serwera. |
|
|
![]()
|
|
Jeśli więc potrzebujesz tylko formularz z jednym polem to zrób tylko z jednym polem. No, ok, ale jak go stworzyć, w manualu nie znalazłem nic na ten temat... Gdzie się ustawia tabelę users, do której mają być dodawani użytkownicy? Czy służy to do rejestracji i tworzenia listy użytkowników, czy tylko do wysłania im maili i na tym koniec? Ten post edytował IIFF 23.08.2011, 15:48:08 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat No, ok, ale jak go stworzyć, w manualu nie znalazłem nic na ten temat... Nie przesadzasz ździebko?google -> php formularz Cytat Gdzie się ustawia tabelę users, do której mają być dodawani użytkownicy? Jak to gdzie? W bazieCytat Czy służy to do rejestracji i tworzenia listy użytkowników, czy tylko do wysłania im maili i na tym koniec? Do czego chcesz do tego będzie ci służyćps: przenosze |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 04:48 |