![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 24.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie tworze mini gierkę i mam problem z animacją postaci.
Mam taki kod do animowania ruchów : Kod function send(ox,oy,kierunek){ $.ajax({ type: "POST", url: "go.php", data:"x="+(x+ox)+"&y="+(y+oy), success: function(msg){ if(msg){ setTimeout("map_poz(x+="+(ox/4)+",y+="+(oy/4)+");animation(0,"+kierunek+");",50); setTimeout("map_poz(x+="+(ox/4)+",y+="+(oy/4)+");animation(1,"+kierunek+");",100); setTimeout("map_poz(x+="+(ox/4)+",y+="+(oy/4)+");animation(2,"+kierunek+");",150); setTimeout("map_poz(x+="+(ox/4)+",y+="+(oy/4)+");animation(1,"+kierunek+");",200); } } }); } function map_poz(x,y){ $("#pole").css("margin-left",(x+64)+"px"); $("#pole").css("margin-top",(y+64)+"px"); } function animation(klatka,kierunek){ $("#gracz").css("background-position",(-klatka*24)+"px "+(-kierunek*32)+"px"); } i ten kod mi animuje takiego ludka: ![]() Mam duży problem gdy chcę zastosować najnowsza bibliotekę JQuery aby inne skrypty działały poprawnie wie ktoś może gdzie tu jest błąd ![]() bardzo mi zalezy na animacji z tego typów obrazków, a gdy dołączam nową wersję ludek stoi i się nie rusza. Będę bardzo wdzięczny za wszelką pomoc ![]() Ten post edytował wookieb 22.08.2011, 17:36:23 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Czekam na link do poprawnego obrazka (bez wirusa). W przeciwnym wypadku temat zostanie usunięty.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 13:18 |