![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 84 Pomógł: 0 Dołączył: 10.11.2010 Skąd: Jastrzębie Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam pewien problem.
PHP z bazy generuje mi pewne dane, w ostatniej tabelce mam przycisk np. "Zakończ". Powiedzmy że tych przycisków wygenerowało mi 30. każdy z nich wygląda tak:
Po kliknięciu w dany przycisk, ma się otworzyć dialog box, w ktorym jest zapytanie czy na pewno chce zakończyć, jeśli TAK, z "rel" pobiera mi linka i na niego przenosi i wykonuje sie dalsza część skryptu. Na chwile obecną wszystko jest OK na pierwszym wygenerowanym przycisku ;/ Na reszcie po kliknięciu nie ma w ogóle akcji. Podejrzewam, że trzeba zrobić jakąś pętle, coś tam kombinowałem ale nic mi nie wyszło. Poniżej zamieszczam funkcję z dopisanymi komentarzami co za co odpowiada:
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 715 Pomógł: 47 Dołączył: 5.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nadawanie tej samej nazwy id różnym tagom w formularzu jest jak najbardziej nieprawidłowe.Niech Pan pozmienia id tagów a na różne albo wogóle je usunie i doda do nich klasę.
Ten post edytował Rid 21.08.2011, 21:32:09 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 84 Pomógł: 0 Dołączył: 10.11.2010 Skąd: Jastrzębie Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czyli mam rozumieć, że taki efekt jest dlatego że wartości id="small_button3" są wszędzie takie same? No i czy będzie różnica że operacja będzie wykonywała się tylko na klasach. W sensie... jakby było class="small_button3" a przy kliknięciu dodawało by mi id id="for_dialog", będzie to działać? ;/
Faktycznie działa, nie wiedziałem o tym że ustawienie id a class robi w takich przypadkach problemy. Dzięki śliczne za pomoc ![]() Ten post edytował MateuszRyaN 21.08.2011, 21:42:18 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 715 Pomógł: 47 Dołączył: 5.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Czyli mam rozumieć, że taki efekt jest dlatego że wartości id="small_button3" są wszędzie takie same? Tak najprawdopodobniej to powoduje błąd.Może źle to wyjaśniam,ale to tak jakby wykonywał Pan operację w jq na trzech tych samych tagach jednocześnie. Cytat W sensie... jakby było class="small_button3" a przy kliknięciu dodawało by mi id id="for_dialog", będzie to działać? ;/ Niech Pan nie kombinuje z id tylko dodaje inną klasę. No to fajnie,że działa ![]() Ten post edytował Rid 21.08.2011, 21:49:03 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.08.2025 - 23:02 |