![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 73 Pomógł: 0 Dołączył: 4.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie chce by rozciągał się "na żywo", ale mam pewną grupę inputów które muszą się "dostosowywać do długiści własnej treści", a ręcznie to za dużo roboty, porpstu by po odświeżeniu strony miał taką długość jak tekst wpisany w nim. Strona prosta, w html tylko, więc chyba pójdzie łatwo.
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmmm To nie jest do końca takie proste
![]() Ale proponuje użyć czegoś takiego: Kilka słów objaśnienia. To akurat działa w trybie rzeczywistym. Pierwsza linijka funkcji przywraca domyślną szerokość inputa użyłem 100px - jest to przydatne gdy kasujemy tekst. Do szerokości dodaje jakąś liczbę pikseli żeby nie było ucinania literek ;P lepiej żeby było trochę dłuższe niż za krótkie. I najważniejsze - jeżeli twój input ma ustawiony jakiś padding na lewo/prawo to musisz przetestować ten kod na paru przeglądarkach bo wiem, że niektóre wliczają w scrollWidth także padding więc może wystąpić potrzeba odjęcia paddingu od szerokości inputa ![]() HTH! ![]() -------------------- If you're good at something, never do it for free.
Potrzebujesz skryptu JS lub PHP - szukasz kogoś kto przetestuje twoją aplikację pod względem bezpieczeństwa? Szybko i solidnie? Napisz ;) Mój blog - Jak zwiększyć wydajność front-endu - O buforowaniu wyjścia w PHP słów kilka... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.06.2025 - 19:42 |