Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Wczytywanie tekstu, Prosze o pomoc
kylu31

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (10%)
X----

Hmm teraz robię skrypty na moje forum do gry i nigdy mi to nie było potrzebne lecz teraz chciałbym zrobić ankiete i moje pytenie jest takie ,że chciałem dodać w bazie mysql tabele zaglosowali i dać tam nicki oddzielone przecinkami np. kylu31,kylu32,kylu33 i moje pytanie o kod taki ,że jak bym wczytaj je za pomocą php to by usuwało przecinki i sprawdzało przy głosowaniu czy już ten użytkownik. a prościej :

Potrzebuje kody aby odkodowywał kod z nick,nick,nick na nicki bez przecinków i sprawdzał jak ktos kliknie czy on juz nie głosował haha.gif

PS. Nie umiem tłumaczyć ;D
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 2)
Smertius

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Już samo założenie jest złe, skoro masz tabelę w której przetrzymujesz loginy osób które zagłosował to dlaczego nie trzymać każdego loginu w osobnym rekordzie tylko kombinujesz jak koń po górę z pustym wozem wink.gif

Struktura tabeli mogła by wyglądać np tak:
-ID
-Login użytkownika
-ID ankiety

I w taki wypadku bez problemu sprawdzasz jednym zapytaniem do bazy czy użytkownik już głosował, ewentualnie pobierasz sobie wszystkich głosujących w danej ankiecie.

+Quote Post
kylu31

Ostrzeżenie: (10%)
X----

no w sumie tak mam zrobione forum haha.gif nawet o tym nie pomyślałem aby to zastosować w moich ankietach dzieki ^^
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 20.08.2025 - 19:04