![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 429 Pomógł: 195 Dołączył: 6.10.2008 Skąd: Kraków/Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hey, mam problem z którym się gryzę z 2h i mam już dość... chyba jakiś bug PHP, mianowicie mam cały formularz dodawania hoteli, tam jest dużo text inputów i file inputów i to all znakomicie mi działa. Ale doszło że muszę dodać jeszcze jeden input i obsługę tego pliku. No to analogicznie tak jak zawsze robiłem robię,
dodałem w obrębie forma potem oczywiście obsługa
ale tego pliku nie wysyła, nawet printując tablicę $_FILES nie mam tam wartości i kluczy dla tego inputa z logo. Jakby w ogóle nie istniał. Poprzednie pliki są, tego nie ma, komentowałem większość kodu, zostawiałem tylko ten z logiem i to samo... wtf? Są dwie możliwości albo jakiś fail z mojej strony że po 2 godzinach się nie skminiłem albo bug php... w to drugie nie chce mi się wierzyć ale i w to pierwsze... -------------------- O! Zimniok :P
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Pokaż cały kod formularza to może coś znajdziemy
![]() W $_FILES inne pliki znajduje? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 429 Pomógł: 195 Dołączył: 6.10.2008 Skąd: Kraków/Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak znajduje, wszystko inne działa.
Nie przeraźcie się ale ten kod już ma trochę lat i mały bur... nieporządek się zrobił. usunłem ![]() Ten post edytował MateuszS 20.08.2011, 20:55:09 -------------------- O! Zimniok :P
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
WTF ?!
![]() plik z <input type='file' name='flash2' /> znajduje ? |
|
|
![]()
|
|
To też nie działa pewnie z tego samego powodu co logo (też to dziś dodałem) dlatego napisałem tylko o logo żeby nie mącić. Poprzednie wszystkie pliki z tych setek inputów wcześniejszych co je tam widzisz w kodzie działają,
Teraz będzie dobre: Zrezygnowany, cały w pianie z nudów albo i z desperacji dałem ten fragment kodu nowy zaraz na początek formularza... i działa. Ktoś mi powie czemu tak jest? Bug? Dobra, wracam. Nadal się sypie. Tutaj jest kod dodawania wpisu http://wklej.org/id/581683/ I teraz tak: Dla przypomnienia. Wszystko elegancko działało, dopuki nie dodałem dodawania Loga oraz 3 fotek do flasha. Mianowicie chodzi o ten kod:
Po dodaniu tego kodu, nie działa mi dodawanie zdjęć do wyposażenia obiektu, tzn. przesyłana jest pusta tablica $_FILES, tam gdzie ma być 'pełna' nie jest, natomiast Logo, te 3 zdjęcia i zdjęcia do rodzai pokoi (skrypt identyczny jak dla wyposażenia, można porównać w kodzie) działają i przesyłają się. Problem wg mnie nie leży w moim skrypcie tylko na linii input -> POST -> $_FILES. Zmieniałem ustawienia w php.ini, zwiększałem limity jednak to nie pomogło... Po zakomentowaniu w/w kodu wszystko działa (ale tylko przy dodawaniu wpisu, przy edycji zakomentowywanie nie pomaga). Zauważyłem że ucina mi tablicę $_FILES
kluczy powinno być więcej po [zdj_ob] niż [zdj_pokoju] i chyba różnią sie strukturą a nie powinny. Do zdj_ob przesylalem 2 zdjecia a tu widać jedno i w dodatku struktura jest zła tablicy, powinna być taka jak wyżej przy zdj_pokoju Ten post edytował MateuszS 22.08.2011, 11:58:35 -------------------- O! Zimniok :P
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 22.06.2025 - 16:28 |