![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 19.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam taką bazę danych uzytkownicy: id, imie, nazwisko przedmioty: id, nazwa, skrot przedmiotyNauczyciele: idNaucz, idPrzedm ocenyStudenci: idStud, idPrzed, ocena Potrzebuję wyciągnąć: Nazwa Przedmiotu, Skrót, Ocena, Nazwisko Nauczcyiela dla podanego idStudenta. Doszedłem do tego: SELECT przedmioty.nazwa, przedmioty.skrot, ocenyStudenci.ocena FROM przedmioty INNER JOIN ocenyStudenci ON przedmioty.id = ocenyStudenci.idPrzedmiotu WHERE (ocenyStudenci.idStudenta = 3) I mam wyświetlone nazwę skrót i ocenę. Jak wyciągnąć do tego nazwisko nauczyciela? Jakoś nie mogę tego ogarnąć ![]() Z góry dzięki za pomoc |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 153 Pomógł: 41 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 19.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To to ja wiem. ale jaki ten join ma być żeby połączyć tabelę przedmiotyNauczyciele i uzytkownicy
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 153 Pomógł: 41 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jesli sie gdzies nie machnalem to chyba powinno to tak wygladac... PS: Zaprojektowales tabele i teraz dopiero sie glowisz jak to polaczyc ![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 10:38 |